• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību ar Īriju lauksaimniecības nozarē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.04.2007., Nr. 69 https://www.vestnesis.lv/ta/id/156507

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas deputātu tikšanos ar Starptautiskā valūtas fonda misijas vadītāju

Vēl šajā numurā

27.04.2007., Nr. 69

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbību ar Īriju lauksaimniecības nozarē

26.aprīlī zemkopības ministrs Mārtiņš Roze tikās ar Īrijas vēstnieku Latvijā Timu Movu, lai parakstītu savstarpēju vienošanos par sadarbību lauksaimniecības nozarē. Abpusējā vienošanās paredz, ka eksperts no Īrijas konsultēs Zemkopības ministrijas (ZM) speciālistus par Kopējās lauksaimniecības politikas (KLP) veiksmīgu virzīšanu. Tāpat Īrijas eksperts konsultēs ZM speciālistus par lobisma spēju attīstīšanu, piedaloties dažādās sanāksmēs Briselē un aizstāvot Latvijas lauksaimnieku intereses lēmumu pieņemšanas procesā Eiropas Savienības (ES) līmenī.

“Sadarbība ar Īriju ir patiesa vērtība – to pierāda jau iepriekš bijusī veiksmīgā pieredzes apmaiņa par Eiropas Savienības jautājumiem,” apstiprināja M.Roze. Zemkopības ministrs pērn devās darba vizītē uz Īriju, kur tikās ar Īrijas lauksaimniecības ministrijas valsts ministru Brendanu Smitu, kā arī ar lauksaimniecības nozarē strādājošiem latviešiem.

Sadarbības projekts paredz statistiskas analīzes veikšanu par situāciju Latvijas lauksaimniecībā, nozares stipro un vājo pušu noteikšanu, KLP ieviešanas priekšrocību un draudu identificēšanu, ZM speciālistu konsultēšanu veiksmīgu sarunu procesa virzīšanai ES un citus pasākumus efektīvai KLP ieviešanai nākotnē. Projekta īstenošana palīdzēs ZM speciālistiem sagatavoties gaidāmajai tā dēvētajai KLP “veselības pārbaudei” un radīt visaptverošu nākotnes vīziju par lauksaimniecību Latvijā.

Zemkopības ministrija jau pērn ir sadarbojusies ar Īriju dažādu ES jautājumu risināšanā, kas saistīti ar lauksaimniecības nozari. Tāpēc abas puses vēlas arī nākotnē turpināt sadarbību, lai gūtu pozitīvu pieredzi lauksaimniecības politikas veidošanā.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!