• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas deputātu tikšanos ar Starptautiskā valūtas fonda misijas vadītāju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.04.2007., Nr. 69 https://www.vestnesis.lv/ta/id/156498

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas 2007.gada 26.aprīļa sēdē

Vēl šajā numurā

27.04.2007., Nr. 69

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas deputātu tikšanos ar Starptautiskā valūtas fonda misijas vadītāju

 

25.aprīlī Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Kārlis Leiškalns un komisijas deputāti tikās ar Starptautiskā valūtas fonda (SVF) misijas vadītāju Reičelu van Elkanu un misijas ekspertiem.

Komisijas priekšsēdētājs K.Leiškalns uzsvēra, ka Saeimā steidzamības kārtā ir sākts darbs pie Ministru kabineta iesniegtās likumprojektu paketes inflācijas mazināšanai mūsu valstī. Savukārt komisijas sekretāre Karina Pētersone informēja, ka deputāti tikušies arī ar Latvijas Bankas vadību, finanšu ministru un ekonomikas ministru, lai iegūtu plašāku informāciju un diskutētu par tautsaimniecības attīstības tendencēm un nākotnes iecerēm.

SVF misijas vadītāja R.van Elkana pastāstīja, ka SVF misijas pārstāvji uzturas mūsu valstī, lai iepazītos un uzklausītu dažādus viedokļus par Latvijas tautsaimniecības attīstību un monetāro un fiskālo politiku. Viņa informēja, ka iegūtā informācija nepieciešama, gatavojot ikgadējo ziņojumu SVF izpilddirektoru valdei. Misijas vadītāja atgādināja, ka SVF ziņojums 4.panta ikgadējās konsultācijas ietvaros apskata Latvijas progresu un pastāvošos riskus makroekonomiskās politikas īstenošanā, kā arī raksturo situāciju finanšu un nodarbinātības sektorā.

Sarunas laikā puses sprieda arī par ekonomiskajiem un sociālajiem rādītājiem un ilgtermiņa ekonomisko politiku, kā arī par straujo iekšzemes kopprodukta pieaugumu, situāciju nekustamo īpašumu tirgū un iesāktajiem infrastruktūras projektiem mūsu valstī.

SVF mērķis ir veicināt starptautisko monetāro sadarbību, valūtas kursu stabilitāti, valstu ekonomisko izaugsmi un nodarbinātības pieaugumu un nodrošināt īslaicīgu finansiālu palīdzību, ja kādai dalībvalstij radusies nepieciešamība risināt ar maksājumu bilanci saistītas problēmas.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!