• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbības paplašināšanu ar Peru Republiku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.04.2007., Nr. 67 https://www.vestnesis.lv/ta/id/156352

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par HIV/AIDS apkarošanu ES un kaimiņvalstīs

Vēl šajā numurā

25.04.2007., Nr. 67

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbības paplašināšanu ar Peru Republiku

 

19.aprīlī Santodomingo ES–RIO samita ietvaros valsts sekretārs Normans Penke tikās ar Peru ārlietu ministru Hosē Antonio Garsiju Belaundi.

Tikšanās laikā tika parakstīti šādi līgumi: “Latvijas Republikas un Peru Republikas valdību līgums par vīzu prasības atcelšanu diplomātisko, speciālo un dienesta pasu turētājiem”, kā arī “Latvijas Republikas un Peru Republikas valdību līgums par sadarbību kultūrā, zinātnē un izglītībā”.

Kopīgajā preses konferencē valsts sekretārs Normans Penke uzsvēra, ka minēto līgumu noslēgšana padziļinās divpusējās attiecības starp abām valstīm ne tikai politiski, bet arī tādās jomās kā tirdzniecība, kultūra un izglītība, paplašinot kontaktus un veicinot abu valstu savstarpēju atpazīstamību. Valsts sekretārs uzaicināja Peru ārlietu ministru apmeklēt Latviju.

Savukārt Peru ārlietu ministrs Garsija Belaunde atzina, ka Latvija kā ES dalībvalsts ir nozīmīga Peru partnere saistībā ar plānoto sarunu sākšanu starp ES un Andu Kopienas valstīm (Peru, Ekvadora, Bolīvija, Kolumbija) par asociācijas līguma slēgšanu tuvākajā nākotnē.

Plānots, ka 2008.gada 16. un 17.maijā Peru galvaspilsētā Limā rīkos piekto ES, Latīņamerikas un Karību jūras valstu un valdību vadītāju samitu.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!