• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbības aktivizēšanu starp Latviju un Panamu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.04.2007., Nr. 62 https://www.vestnesis.lv/ta/id/155954

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par "Viļņas desmitnieka" valstu politisko direktoru sanāksmi

Vēl šajā numurā

17.04.2007., Nr. 62

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbības aktivizēšanu starp Latviju un Panamu

 

13.aprīlī Panamā Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Normans Penke darba vizītes ietvaros tikās ar Panamas ārlietu ministra vietnieku Rikardo Duranu (Ricardo Duran). Tikšanās laikā tika noslēgts Saprašanās memorands par politisko konsultāciju mehānisma izveidi starp abu valstu ārlietu ministrijām, tika pārrunāta sadarbības aktivizēšanas iespēja starp valstīm, īpašu uzmanību pievēršot tādām jomām kā sadarbība ekonomikā, kultūrā un starptautiskajās organizācijās. Jāatzīmē, ka Panama, tāpat kā Latvija savā reģionā, atrodas ģeogrāfiski stratēģiskā punktā. Panama ir kā tilts starp Ziemeļameriku un Dienvidameriku, kurā norit 5% pasaules tirgus apgrozījuma.

Tiekoties ar Panamas Ekonomikas ministrijas viceministru Manuelu Paredesu (Manuel Paredes), tika pārrunāts enerģētikas jautājums abos reģionos. Panamas amatpersona pauda interesi par divpusēja līguma noslēgšanu investīciju aizsardzības jomā starp abām valstīm nākotnē. Savukārt Panamas Tirdzniecības un rūpniecības kamera aicināja Latvijas uzņēmējus tuvākajā nākotnē piedalīties ikgadējos starptautiskos tirdzniecības, rūpniecības un loģistikas gadatirgos Panamā, kā arī sekot līdzi aktualitātēm saistībā ar gaidāmo Panamas kanāla paplašināšanos.

Panamas kuģniecība sniedza prezentāciju par Nacionālo kuģniecības stratēģiju, kas skaidro kuģniecības mērķus un darba plānu nākamajai desmitgadei.

Vizītes laikā valsts sekretārs N.Penke apmeklēja Panamas kanālu, iepazinās ar tā izveides vēsturi un paplašināšanas plāniem nākamajos septiņos gados. Lai iepazītos ar ES–Panamas stratēģiskā palīdzības plāna ieviešanu, valsts sekretārs apmeklēja Panamas Zināšanu pilsētu un tehnoloģisko parku, kura izveidē ES ir ieguldījusi 7 miljonus eiro.

Šī diena Latvijas – Panamas attiecībās ir zīmīga arī ar to, ka svinīgi pirmoreiz tika atklāts Latvijas Goda konsulāts Panamā. Latvijas goda konsula pienākumus Panamā apņēmusies pildīt Mersedesa Arausa de Grimaldo (Mercedes Arauz de Grimaldo).

Šī ir pirmā šāda līmeņa Latvijas oficiālo amatpersonu vizīte Panamā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!