• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par atļaujām lauksaimniecības tehnikas pārvietošanai pa ceļiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.04.2007., Nr. 62 https://www.vestnesis.lv/ta/id/155918

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par cenu negaidīti straujo pieaugumu martā

Vēl šajā numurā

17.04.2007., Nr. 62

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par atļaujām lauksaimniecības tehnikas pārvietošanai pa ceļiem

 

Sakarā ar to, ka laukos sākušies pavasara darbi, Zemkopības ministrija (ZM) lauksaimniekiem atgādina, ka pirms lauku apstrādes lielgabarīta tehnikas pārvietošanai pa ceļiem jāizņem attiecīgās atļaujas valsts akciju sabiedrības “Latvijas valsts ceļi” rajonu nodaļās.

Ministru kabineta noteikumi, kas nosaka šo nepieciešamību, ir spēkā jau vairākus gadus, taču pēdējās dienās ZM saņemtā informācija liecina, ka lauksaimnieki bijuši spiesti maksāt sodu līdz pat 150 latiem par pārvietošanos pa valsts ceļiem ar tehniku, kuras platums ir lielāks nekā 2,5 metri, piemēram, sējmašīnām vai kultivatoriem, jo nav bijusi izņemta šī atļauja.

Saskaņā ar Ministru kabineta “Noteikumiem par lielgabarīta un smagsvara pārvadājumiem” lielgabarīta un smagsvara pārvadājuma atļauju, kas dod tiesības lielgabarīta un smagsvara transportlīdzeklim pārvietoties ar kravu vai bez kravas pa noteiktu maršrutu, sagatavo un izsniedz valsts akciju sabiedrība “Latvijas Valsts ceļi”. Pārvadājumiem rajona robežās atļauju sagatavo un izsniedz attiecīgās Latvijas Valsts ceļu rajona nodaļas, kuru adreses pieejamas akciju sabiedrības interneta mājaslapā www.lad.lv.

Turklāt saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem “Par lielgabarīta un smagsvara pārvadājumiem” lauksaimniecības tehnikai, kas veic īslaicīgus pārbraucienus, atļauju izsniedz uz noteiktu termiņu, bet ne ilgāku par deviņiem mēnešiem.

Savukārt no maksas par pārvadājumiem ir atbrīvoti lauksaimniecības tehnikas īpašnieki, veicot īslaicīgus pārbraucienus ar šo tehniku, kas noteikts Ministru kabineta noteikumos “Kārtība, kādā veicama samaksa par lielgabarīta un smagsvara pārvadājumiem pa valsts autoceļiem, un maksas apmērs”.

Tāpat arī Zemkopības ministrija atgādina: ja lielgabarīta vai smagsvara tehnika tiks izmantota divu vai vairāku rajonu robežās, tad atļauja ir jāizņem katrā no šiem rajoniem vai arī valsts akciju sabiedrības “Latvijas valsts ceļi” Rīgas nodaļā Rīgā, Torņu ielā 7/9, 101.klabinetā.

Saskaņā ar valsts akciju sabiedrības “Latvijas valsts ceļi” informāciju līdz šā gada 16.aprīlim rajonu nodaļās vēlreiz tiks precizēta kārtība, kādā izsniedzamas atļaujas lielgabarīta un smagsvara pārvadājumu veikšanai, lai novērstu jebkādas domstarpības.

Tādējādi lauksaimniekiem, lai nekavētu pavasara darbus, laikus jāiegūst vajadzīgās atļaujas lielgabarīta tehnikas pārvietošanai pa valsts ceļiem.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!