• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvija un Eiropas kultūra. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.11.1999., Nr. 374/377 https://www.vestnesis.lv/ta/id/15591

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Līdz augstam ceļam, kas aiziet zvaigznēs

Vēl šajā numurā

12.11.1999., Nr. 374/377

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvija un Eiropas kultūra

PETERS~1.JPG (17209 BYTES) No 26.oktobra līdz 17.novembrim Parīzē notiek UNESCO Ģenerālās konferences 30.sesija. No 1.līdz 4.novembrim konferences darbā piedalījās arī LR kultūras ministre un UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas prezidente Karina Pētersone.

3.novembrī ministre teica UNESCO ģenerālās konferences 30.sesijā runu, kas tika publicēta "Latvijas Vēstneša" 5.novembra numurā.

2.novembrī svinīgi tika pasniegtas Melinas Merkuri balvas par starptautiskās kultūrainavas kopšanu un apsaimniekošanu. Balvu saņēma arī Pedvāles brīvdabas mākslas muzeja direktors Ojārs Feldbergs.

Tai pašā dienā notika arī apaļā galda sanāksme "Kultūra un radošā darbība globalizētajā pasaulē", kurā kultūras ministri diskutēja par kultūrpolitiku 21.gadsimtā. Sanāksmi atklāja UNESCO ģenerāldirektors Federiko Majors, un tajā uzstājās 38 dažādu valstu pārstāvji. Viņi akcentēja nepieciešamību saglabāt kultūru dažādību un veicināt dialogu starp kultūrām. Tika izteikta atzinība UNESCO kā organizācijai, kas šos procesus veicina.

Apaļā galda sanāksmē runāja arī Latvijas kultūras ministre Karina Pētersone, kuras runu klātesošie uzņēma ļoti atzinīgi. Šeit piedāvājam ministres runas tekstu.

Kultūras ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!