• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par tautas skaitīšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.11.1999., Nr. 374/377 https://www.vestnesis.lv/ta/id/15570

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valsts budžetu

Vēl šajā numurā

12.11.1999., Nr. 374/377

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Centrālā statistikas pārvalde

Informācija

Par tautas skaitīšanu

Līdz nākamajai tautas skaitīšanai, kurai saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem mūsu valstī jānotiek, sākot ar 2000.gada 31.martu, vairs atlikuši nepilni pieci mēneši. Tādēļ Centrālā statistikas pārvalde aizvien plašāk izvērš skaitīšanas sagatavošanas darbus.

Ņemot vērā, ka šai plašajā un ļoti svarīgajā statistiskajā pasākumā tiks aptverti visi valsts iedzīvotāji, CSP turpmāk regulāri informēs sabiedrību par tautas skaitīšanas sagatavošanas gaitu.

Saeimā pirmajā lasījumā atbalstīts Tautas skaitīšanas likumprojekts, kas noteiks, kā organizējama un veicama tautas skaitīšana, tautas skaitīšanas objektus, informācijas avotus, tautas skaitīšanas sagatavošanas un veikšanas darbu galvenos izpildītājus, iedzīvotāju un skaitīšanā iesaistīto institūciju tiesības un pienākumus, kā arī skaitīšanā iegūto datu izmantošanu. Izsoles veidā, kā to nosaka valdības normatīvie dokumenti, izvēlēta firma, kas izgatavos un piegādās tautas skaitīšanas skaitītāju portfeļus.

Tuvākajās nedēļās notiks pilsētu un rajonu statistikas nodaļu vadītāju sanāksme par tautas skaitīšanas organizēšanas plāna izstrādāšanu. Šis dokuments būs galvenais līdzeklis, lai nodrošinātu to, ka CSP izvēlēti un apmācīti skaitītāji apmeklēs katru Latvijas iedzīvotāju un katru ģimeni tās dzīvesvietā skaitīšanas laikā, kas ilgs visu 2000.gada aprīli. Šajā plānā tiks ietverti arī jautājumi par skaitīšanas personāla komplektēšanu un apmācību, iedzīvotāju informēšanu par skaitīšanas programmu, iedzīvotājiem uzdodamo jautājumu saturu un citi.

Tiekoties ar Rīgas domes vadošajām amatpersonām, tika pārrunāti jautājumi par sadarbību tautas skaitīšanas veikšanā. Lūgumu sniegt atbalstu tautas skaitīšanas veikšanā CSP ir izteikusi arī citām pašvaldībām. Vietējo pašvaldību atbalsts un izpratne ir ļoti svarīga tautas skaitīšanas organizatorisko jautājumu risināšanā, skaitīšanas personāla nodrošināšanā ar telpām un daudzu citu jautājumu risināšanā.

Tomēr pats galvenais 2000.gada tautas skaitīšanas sekmīgā norisē ir ikviena iedzīvotāja sapratne par skaitīšanas nepieciešamību un to, ka tajā iegūtā informācija tiks izmantota tikai katras pilsētas un pagasta teritorijā dzīvojošo sociālās un ekonomiskās izaugsmes mērķiem. To, protams, gaida arī zinātnieki, valsts pārvaldes institūcijas, starptautiskās organizācijas un citi lietotāji.

Ļoti ceram uz pozitīvu attieksmi pret skaitītājiem, kuri apmeklēs katru māju vai dzīvokli, kurā mēs ikviens dzīvojam.

Iedzīvotāju statistikas daļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!