• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valsts budžetu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.11.1999., Nr. 374/377 https://www.vestnesis.lv/ta/id/15563

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valsts budžetu (turpinājums)

Vēl šajā numurā

12.11.1999., Nr. 374/377

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par valsts budžetu

Vakar, 11. novembrī, Finansu ministrijā preses konferencē finansu ministrs Edmunds Krastiņš informēja, ka ieņēmumi valsts budžetā pārliecinošāk sākuši uzrādīt ekonomikas stabilizēšanās iezīmes.

— Statistikas dati rāda, ka joprojām turpina kristies bezdarba līmenis — tas jau tuvojas 9 procentiem.

Kā zināms, ir darbu atsākusi "Rīgas komercbanka", kas tagad saucas "Pirmā Latvijas komercbanka", tā arī dos savu ieguldījumu ekonomikas atveseļošanā.

Mēs saņemam aizvien jaunas prognozes no dažādiem starptautiskiem ekonomisko procesu vērotājiem, kas parāda arī optimistiskākas prognozes gan par šāgada nacionālā kopprodukta pieaugumu, gan arī attiecībā uz nākamo gadu. Jau pat pesimistiskākie vērtētāji vairs nerunā par šāgada kritumu, bet par to pašu, kaut vai vienu procentu, par ko mēs runājām, grozot šāgada budžetu. Tātad ir pārliecība, ka šāgada mērķis Latvijā varētu tikt sasniegts.

Un arī valsts pamatbudžeta rezultāti iezīmē diezgan stabilu situāciju. Ieņēmumi pieaug, varbūt ar nelielām svārstībām, bet tomēr. Pamatbudžets oktobrī ir pārsniedzis pagājušā gada līmeni un ir lielāks nekā šāgada septembrī. Šie skaitļi gan ir pirmais provizoriskais vērtējums, oficiālais vērtējums parādīsies Valsts kases mēneša atskaitē, bet arī šiem skaitļiem, domāju, ir diezgan liela precizitātes pakāpe, un tie dod pietiekamu priekšstatu. Beidzot valsts pamatbudžetā mēs esam sasnieguši to līmeni, kas tika plānots pēc budžeta grozījumiem vasarā, un desmit mēnešu plāns ir izpildīts par 101,8 procentiem. Tātad šis koriģētais, reālistiskais plāns ir sācis pildīties.

Uzņēmuma ienākuma nodoklis ir saglabājies apmēram tajā pašā līmenī, ir pavisam neliela lejupslīde, bet tā ir ļoti niecīga un kopējo pieaugumu neietekmē.

Pēc septembra krituma ir pieaugusi akcīzes nodokļa iekasēšana — gan ne tik daudz, kā mēs vēlētos, tomēr pieaugums ir.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!