• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par soda naudu par lauksaimniecības produktu liekajiem krājumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.04.2007., Nr. 58 https://www.vestnesis.lv/ta/id/155550

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par zemkopības ministra tikšanos ar Ministru prezidentu

Vēl šajā numurā

10.04.2007., Nr. 58

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par soda naudu par lauksaimniecības produktu liekajiem krājumiem

 

Zemkopības ministrijas (ZM) rīcībā ir oficiāls EK paziņojums, ka noteiktais soda naudas apmērs Latvijai par lauksaimniecības produktu liekajiem krājumiem būs tikai 204 tūkstoši eiro, nevis 385 tūkstoši eiro, kā bija ziņots iepriekš.

Kā zināms, pagājušā gada 18.septembrī EK un Eiropas Savienības (ES) jauno dalībvalstu, t.sk. Latvijas, tehniskajās konsultācijās par lauksaimniecības produktu liekajiem krājumiem jau tika panāktas izmaiņas EK aprēķinātajā lauksaimniecības produktu lieko krājumu apjomā un maksājuma apmērā. Toreiz Latvijai sākotnēji noteikto 15,1 miljonu eiro vietā šis maksājuma apmērs tika samazināts līdz 1,2 miljoniem eiro.

Tomēr Zemkopības ministrija izmantoja visas iespējas, lai apstrīdētu arī 1,2 miljonu eiro soda apmēru, un, pamatojoties uz ministrijas skaidrojumu un argumentiem, EK koriģēja savus aprēķinus. Latvijai saskaņā ar jaunajiem aprēķiniem maksājamais sods ir noteikts vairs tikai 204 tūkstoši eiro.

Šis vēl nav oficiāli apstiprināts Komisijas lēmums, bet gan tikai Komisijas paziņojums. Komisijas lēmuma projekts tiks apspriests ar dalībvalstīm un oficiāli pieņemts Eiropas Komisijas Tirdzniecības mehānismu vadības komitejā.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!