• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Baltkrievijas ārlietu ministriju konsultācijām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.04.2007., Nr. 57 https://www.vestnesis.lv/ta/id/155531

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 2007.gada 3.aprīļa sēdē

Vēl šajā numurā

05.04.2007., Nr. 57

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Baltkrievijas ārlietu ministriju konsultācijām

 

3.aprīlī Minskā notika Latvijas un Baltkrievijas ārlietu ministriju konsultācijas. Puses pārrunāja ar Daugavas piesārņojumu saistītos jautājumus. Valsts sekretāra vietnieks Edgars Skuja informēja Baltkrievijas pusi par piesārņojuma rezultātā nodarītā kaitējuma novērtēšanu un Latvijas puses gatavību pieprasīt kompensāciju. Viņš uzsvēra nepieciešamību paplašināt līgumtiesisko bāzi, lai novērstu un veiksmīgi risinātu līdzīgas situācijas nākotnē, tostarp noslēgt tehnisko protokolu “Par informācijas apmaiņu starp Latvijas Republikas Vides ministriju un Baltkrievijas Republikas Dabas resursu un vides aizsardzības ministriju ekoloģiskas krīzes situācijās”, kā arī daudzpusējo nolīgumu “Par Daugavas / Zapadnaja Dvina baseina ūdens resursu izmantošanu un aizsardzību”.

Vienlaikus valsts sekretāra vietnieks atzinīgi novērtēja Baltkrievijas puses rīcību, informējot Latvijas atbildīgos dienestus par avāriju, kā arī labo sadarbību abu valstu speciālistu starpā.

Konsultāciju gaitā puses pārrunāja citus divpusējās sadarbības un starptautiskās politikas jautājumus. Edgars Skuja informēja Baltkrievijas diplomātus par nesen noslēgto Latvijas un Krievijas robežlīgumu. Puses izteica vēlmi pilnīgu Latvijas–Baltkrievijas robežas demarkāciju pabeigt līdz šā gada beigām. Tika apspriesta tirdznieciski ekonomiskā sadarbība, sadarbība investīciju piesaistē un tranzīta jautājumos.

Puses pārrunāja arī Baltkrievijas un Eiropas Savienības (ES) attiecības. Edgars Skuja izteica cerību, ka Baltkrievija izmantos šā brīža iespēju uzsākt dialogu ar ES un atzīmēja, ka ES un Baltkrievijas sadarbībai ir jābalstās uz kopējām Eiropas vērtībām.

Latvijas delegāciju vadīja Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks Edgars Skuja, Baltkrievijas delegāciju – Baltkrievijas ārlietu ministra vietnieks Valērijs Voroņeckis.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!