• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente - valsts valodas likuma sakarā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.11.1999., Nr. 374/377 https://www.vestnesis.lv/ta/id/15552

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Blērs aicina sociālistus atmest dogmas"

Vēl šajā numurā

12.11.1999., Nr. 374/377

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente:

— valsts valodas likuma sakarā

Tā kā deputātu darbs pie Valsts valodas likuma labojumiem tuvojas noslēgumam, Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga nosūtījusi vēstuli Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājam Dzintaram Ābiķim ar uzaicinājumu noturēt komisijas sēdi 23.novembrī Rīgas pilī.

Likumu, ko Saeima pieņēma 8.jūlijā, Valsts prezidente nosūtīja atpakaļ otrreizējai caurlūkošanai. Iebildumi tika celti pret vairāku likuma pantu redakciju. Tika norādīts arī uz neprecīziem atsevišķu pantu formulējumiem, kā arī uzsvērta nepieciešamība novērst pretrunas starp pieņemto likumu un Satversmi, un Latvijai saistošām starptautiskām saistībām.

Valsts prezidente ir iepazinusies ar deputātu un Saeimas juridiskā biroja sagatavotajiem priekšlikumiem un ir gandarīta, ka vairumā piedāvāto labojumu respektēts viņas viedoklis. Valsts prezidente cer, ka 23.novembra sēdē varēs apspriest tos jautājumus, kur vienprātība vēl nav panākta, un atrast ceļu to saprātīgam risinājumam.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!