• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par atbalstu mūsu lauksaimniekiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.11.1999., Nr. 372/373 https://www.vestnesis.lv/ta/id/15482

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par atbalstu mūsu lauksaimniekiem (turpinājums)

Vēl šajā numurā

11.11.1999., Nr. 372/373

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par atbalstu mūsu lauksaimniekiem

Vakar, 10. novembrī, PHARE projekta "Atbalsts zemnieku, kooperatīvu un jauno zemnieku organizāciju attīstībai Viduseiropas un Austrumeiropas valstīs" koordinators Latvijā Bo Rozenkvists preses konferencē informēja, ka Latvijas zemniekiem būs iespēja piedalīties šī projekta īstenošanā.

Eiropas Komisija un dalībvalstu zemnieku, kooperatīvu un jauno zemnieku organizāciju pārstāvji Eiropas Savienības (ES) līmenī ir apstiprinājuši jaunu palīdzības programmu nacionālajām lauksaimnieku organizācijām desmit Eiropas Savienības kandidātvalstīs.

Programmas mērķis ir nostiprināt zemnieku zināšanas par ES likumdošanu, tās ietekmi un realizēšanu lauksaimniecības un pārtikas nozarēs, kā arī uzlabot zemnieku labklājību un iesaistīt tos kooperatīvos un agrobiznesā.

PHARE projektu īstenos visās ES kandidātvalstīs, arī Latvijā. Šim nolūkam atvēlēti 2,5 miljoni eiro. Projekts tiks finansēts no PHARE Uzņēmējdarbības atbalsta programmas, tomēr šie līdzekļi nav paredzēti zemnieku organizāciju finansiālai atbalstīšanai, bet gan to izglītošanas veicināšanai. Projekta ietvaros Latvijā rīkotiem pasākumiem izlietos apmēram 11 000 ASV dolāru. Projekts ilgs nepilnu gadu, tā noslēgums plānots 2000. gada septembrī.

B.Rozenkvists atzīmēja, ka atbalsta projektā liela vērība tiks veltīta organizāciju institucionālajai attīstībai, informācijas servisa nodrošināšanai, kā arī vairāku apmaiņas programmu un augsta līmeņa semināru rīkošanai. Piemēram, apmaiņas programmas ietvaros no visām kandidātvalstīm 10 četru cilvēku grupas piedalīsies 12 dienu apmaiņas programmā, savukārt jauno zemnieku apmaiņas programmā piedalīsies 10 grupas no kandidātvalstīm un 15 grupas no ES dalībvalstīm. Tuvojoties projekta noslēgumam, tiks organizēts augsta līmeņa seminārs Briselē.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!