• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību ar Krievijas muitas dienestu Latvijas un Krievijas robežšķērsošanas jautājumos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.03.2007., Nr. 41 https://www.vestnesis.lv/ta/id/154243

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par vienotas bibliotēku informācijas sistēmas ieviešanu

Vēl šajā numurā

09.03.2007., Nr. 41

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbību ar Krievijas muitas dienestu Latvijas un Krievijas robežšķērsošanas jautājumos

 

No 5. līdz 7.martam Maskavā notika Latvijas Republikas Valsts ieņēmumu dienesta muitas vadītāju un Krievijas Federācijas Federālā muitas dienesta tikšanās, kuras laikā tika apspriesti šobrīd aktuālie jautājumi, kā arī izvērtēta līdzšinējā sadarbība un lemts par tās uzlabošanas iespējām nākotnē.

Divpusējās tikšanās laikā Latvijas pusi pārstāvēja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora pirmais vietnieks, Galvenās muitas pārvaldes direktors Andis Drulle, VID ģenerāldirektora vietnieka p.i., Muitas kriminālpārvaldes direktors Vladimirs Vaškevičs, satiksmes ministra ārštata padomnieks Georgs Lansmanis un amatpersonas no VID Galvenās muitas pārvaldes. Muitas vadības sanāksmē piedalījās arī Latvijas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Krievijas Federācijā Andris Teikmanis un vēstniecības pārstāvji. Savukārt Krievijas pusi pārstāvēja Federālā muitas dienesta vadītājs Andrejs Beļaņinovs, Muitas kontroles organizācijas galvenās pārvaldes priekšnieks Viktors Djačenko, Galvenās resursu nodrošināšanas pārvaldes priekšnieks Sergejs Komličenko un citas Federālā muitas dienesta amatpersonas.

Spriežot par situāciju uz Latvijas un Krievijas robežas, tajā skaitā par rindu veidošanos pirms iebraukšanas muitas kontroles zonā un par muitas kontroles punktu pašreizējo caurlaides spēju, tikšanās dalībnieki vienprātīgi atzina, ka neatliekami ir jāmodernizē muitas kontroles punktu (MKP) infrastruktūra uz Latvijas un Krievijas robežas: Terehova–Burački, Grebņeva–Ubiļinka un Vientuļi–Ļudonka. Latvijas delegācija sniedza informāciju par plānotajiem modernizācijas darbiem minētājos MKP un uzklausīja Krievijas muitas vadības viedokli par šo MKP paplašināšanas iespējām. Tāpat tikšanās laikā diskutēja par jaunu MKP būvniecības iespējām, tajā skaitā par iespējamo MKP Opoļi–Mogiļi būvniecību.

Sanāksmes dalībnieki nolēma informēt abu valstu atbildīgās ministrijas – Satiksmes ministriju Latvijā un Transporta ministriju Krievijā – par nepieciešamību uzlabot piebraucamo ceļu stāvokli pirms MKP un paplašināt ceļus starp MKP Terehova–Burački, Grebņeva–Ubiļinka un Vientuļi–Ļudonka.

Plānojot izmaiņas MKP infrastruktūrā, caurlaides spēju palielināšanā un aprīkošanā uz Latvijas un Krievijas robežas, puses vienojās par savstarpēji saskaņotu pieeju. Lai to nodrošinātu, tika nolemts apmainīties ar informāciju par kontaktpersonām, kuras atbildīgas par tehnoloģiju ieviešanu un MKP būvniecību.

Izvērtējot sadarbību informācijas apmaiņā, tikšanās dalībnieki atzina, ka saskaņā ar Latvijas Republikas valdības un Krievijas Federācijas valdības līguma par sadarbību un savstarpējo palīdzību muitas lietās nosacījumiem tiek veiksmīgi nodrošināta informācijas apmaiņa. Lai paaugstinātu divpusējās sadarbības efektivitāti, puses vienojās rīkot abu valstu muitas dienestu kontrabandas apkarošanas un muitas noteikumu pārkāpumu novēršanas struktūrvienību tikšanos un izstrādāt kopīgu pasākumu plānu.

Pārrunājot jautājumu par pirmsievešanas muitas informācijas apmaiņas nodrošināšanu starp Eiropas Savienību un Krieviju, Latvijas puse ir apliecinājusi gatavību piedalīties Eiropas Komisijas pilotprojektā pēc tā apstiprināšanas.

Lai nostiprinātu divpusējo sadarbību, tikšanās dalībnieki vienojās, ka jāizveido pastāvīga muitas administrāciju darba grupa, iesaistot tajā arī reģionālo muitas iestāžu vadību, kas kopīgi risinātu aktuālus jautājumus saistībā ar Latvijas–Krievijas robežšķērsošanu un tiesībaizsardzības jautājumus.

Iepriekšējā tikšanās abu valstu muitas vadītāju līmenī notika pirms pieciem gadiem – 2002.gada 22.aprīlī, kad Rīgā tika parakstīts Līgums par Latvijas Republikas un Krievijas Federācijas sadarbību un savstarpējo palīdzību muitas lietās.

Valsts ieņēmumu dienesta Komunikācijas daļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!