• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par vienotas bibliotēku informācijas sistēmas ieviešanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.03.2007., Nr. 41 https://www.vestnesis.lv/ta/id/154242

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas 2007.gada 8.marta sēdē

Vēl šajā numurā

09.03.2007., Nr. 41

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par vienotas bibliotēku informācijas sistēmas ieviešanu

 

8.martā beidzās kultūras ministres Helēnas Demakovas vizīte ASV, kuras laikā notika darba tikšanās ar Bila un Melindas Geitsu fonda, “Microsoft”, Ņujorkas publiskās bibliotēkas un Modernās mākslas muzeja pārstāvjiem. Tāpat vizītes ietvaros ministre apmeklēja starptautiski atzītās latviešu izcelsmes ASV mākslinieces Vijas Celmiņas darbnīcu un tikās ar mākslinieci.

Tiekoties ar Bila un Melindas Geitsu fonda bibliotēku programmas vadītāju Džesiku Doru Sietlā ministre, informēja par Valsts vienotās bibliotēku informācijas sistēmas (VVBIS) projekta virzību, kura ietvaros Kultūras ministrija un valsts aģentūra “Kultūras informācijas sistēmas” modernizē Latvijas publiskās bibliotēkas. Fonda pārstāvji uzsvēra, ka Latvija, būdama pirmais fonda finansējuma saņēmējs Eiropā, sekmīgi veikusi milzīgu darbu, lai nodrošinātu projekta virzību atbilstīgi iepriekš sastādītajam plānam. Ministre norādīja, ka VVBIS projekts ir viens no svarīgākajiem Latvijas valdības īstenotajiem projektiem tā sauktās digitālās plaisas pārvarēšanai.

Pērn projekts saņēma 16,2 miljonu ASV dolāru (8,6 miljonu latu) finansējumu un 7,9 miljonu ASV dolāru (4,2 miljonu latu) uzņēmuma “Microsoft” programmatūras ziedojumu. Bila un Melindas Geitsu fonda līdzekļi tiek izmantoti, lai iegādātos 3833 datorus 874 bibliotēkās visā Latvijā. 17 bibliotēkās pirmo reizi tiek ierīkots internets, 853 bibliotēkās interneta pieslēgums tiek uzlabots, bet 874 bibliotēkās tiek ierīkota bezvadu piekļuve internetam. Informācijas tehnoloģijās tiek izglītoti 1455 bibliotekāri un 7700 bibliotēku lietotāji.

Latvijas puses pārstāvji “Microsoft” mītnē Redmontā tikās ar vairākiem kompānijas augstākās vadības pārstāvjiem, iepazinās ar stratēģiskajām tendencēm programmatūras izstrādē, kā arī informēja par Latvijas valdības spertajiem soļiem, lai veicinātu uz zināšanām balstītas ekonomikas attīstību mūsu valstī. “Microsoft” pārstāvji interesējās par izglītības sistēmas modernizēšanas projektiem Latvijā, kā arī apliecināja savu atbalstu VVBIS projektam.

Tiekoties ar Ņujorkas publiskās bibliotēkas prezidentu Polu Liklerku, ministre informēja par Latvijas Nacionālās bibliotēkas projekta virzību un uzaicināja prezidentu apmeklēt tās pamatakmens ielikšanas ceremoniju, kura plānota š.g. 18.novembrī. Bibliotēkas prezidents ar prieku pieņēma šo uzaicinājumu un apliecināja gatavību abām bibliotēkām sadarboties. Ministre detalizēti iepazinās ar Ņujorkas publiskās bibliotēkas darbu, tai skaitā digitālās bibliotēkas attīstību, Slavistikas un Baltijas departamenta plašajiem krājumiem, kā arī vienojās par sadarbību, lai organizētu 20.gs. Austrumeiropas modernisma glezniecības izstādi Ņujorkas publiskajā bibliotēkā šā gada septembrī.

Modernās mākslas muzejā ministre uzaicināja muzeja pārstāvjus uz Rīgā plānoto konferenci par laikmetīgās mākslas muzeja kolekcijas veidošanu ar privāta finansējuma palīdzību, kas Latvijā ir aktuāls jautājums saistībā ar Laikmetīgās mākslas muzeja kolekcijas veidošanu.

Tiekoties ar mākslinieci Viju Celmiņu, ministre informēja par Laikmetīgas mākslas muzeja projekta attīstību un aicināja mākslinieci izskatīt iespēju muzeja atklāšanas laikā tajā rīkot savu personālizstādi.

Kultūras ministrija pateicas Latvijas vēstniecībai ASV par palīdzību saspringtās vizītes organizēšanā.

Kultūras ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!