• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sociālās aprūpes sistēmas pakalpojumu auditu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.03.2007., Nr. 40 https://www.vestnesis.lv/ta/id/154143

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 2007.gada 6.marta sēdē

Vēl šajā numurā

08.03.2007., Nr. 40

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sociālās aprūpes sistēmas pakalpojumu auditu

 

Pēc labklājības ministres Dagnijas Staķes rīkojuma Labklājības ministrijā sākts sociālās aprūpes pakalpojumu sistēmas darbības nodrošināšanai noteikto funkciju un to izpildes efektivitātes audits.

Šādu lēmumu ministre pieņēma, tiekoties ar sociālās aprūpes centru vadītājiem un uzklausot viņu viedokli par visiem problēmjautājumiem, ar kuriem viņi kā praktiķi sastopas ikdienā. “Audita veikšana jau iepriekš bija paredzēta ministrijas darba plānā, tomēr nelaimes gadījums “Reģos” liek mums sociālās aprūpes pakalpojumu sistēmu kopumā izvērtēt steidzamības kārtā,” norāda Dagnija Staķe.

Ministre uzsver, ka audita laikā paredzēts vērtēt funkciju sadalījumu starp Labklājības ministriju, Sociālo pakalpojumu pārvaldi un citām iesaistītajām institūcijām, tai skaitā valsts, pašvaldību un privātajiem pakalpojumu sniedzējiem. Tiks vērtēta funkciju izpildes likumība, ekonomiskums, efektivitāte un lietderība.

Lai izvērtētu tādus jautājumus kā, piemēram, mērķa noteikšana, darba plānošana, pienākumu deleģēšana, riska vadība, informācijas aprite, kā arī ziņošana par neatbilstībām, tiks vērtēts, kā iesaistītās institūcijas pilda sev uzdotās funkcijas, īpašu uzmanību pievēršot iesaistīto institūciju sadarbības efektivitātei un informācijas apmaiņas operativitātei. Tāpat tiks auditēti arī personāla resursi un to spēja pildīt noteiktās funkcijas.

Sociālās aprūpes sistēmas funkciju auditu paredzēts veikt līdz 10.aprīlim.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!