• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ES Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomes sanāksmi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.03.2007., Nr. 39 https://www.vestnesis.lv/ta/id/154067

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šonedēļ žurnālā "Komersanta Vēstnesis"

Vēl šajā numurā

07.03.2007., Nr. 39

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ES Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomes sanāksmi

 

Šā gada 5.martā Briselē ārlietu ministrs Artis Pabriks piedalījās Eiropas Savienības Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomes sanāksmē, kurā notika plašāka viedokļu apmaiņa par 8. un 9.marta pavasara Eiropadomes secinājumu projektu.

Diskusijā ārlietu ministrs Artis Pabriks norādīja, ka ES enerģētikas tirgus fragmentācija ir ierobežojošs faktors, kas mazina ES konkurētspēju pasaules tirgū, tādēļ nepieciešama integrēta enerģētikas politika. Efektīva ražošanas un piegādes aktivitāšu nodalīšana no tīklu operatoriem viena pati neļaus ES sasniegt tās mērķi izveidot efektīvu un uz konkurences bāzētu liberālu iekšējo tirgu. Lai to sasniegtu, jādomā gan par alternatīviem enerģētikas piegādes avotiem, gan dažādu starpsavienojumu izveidošanu.

Latvija atbalsta ES mērķi līdz 2020.gadam palielināt atjaunojamos resursus līdz 20% kopējā ES energoresursu patēriņā, tomēr uzskata, ka tam jābūt indikatīvam, nevis saistošam mērķim, jo situācija dalībvalstīs ir dažāda.

Ārējo attiecību sanāksmē ES ārlietu ministri pārrunāja pašreizējo situāciju Uzbekistānā un ES – Uzbekistānas attiecību perspektīvu. Piedaloties diskusijā, ārlietu ministrs Artis Pabriks uzsvēra ES dialoga nepieciešamību ar Uzbekistānu, paužot cerību, ka tas dos pozitīvus rezultātus. Padome vienojās šā gada maijā atgriezties pie jautājuma par ES ierobežojošo pasākumu pārskatīšanu pret Uzbekistānu.

Attiecībā uz Rietumbalkāniem ES ārlietu ministri apsveica Bosnijā un Hercegovinā jaunizveidoto valdību un atkārtoti uzsvēra šīs valsts Eiropas perspektīvu. Padome aicināja Bosnijas un Hercegovinas jauno valdību ātri un efektīvi īstenot reformas, kas nepieciešamas, lai noslēgtu Stabilizācijas un asociācijas līgumu. Padome apņēmās saglabāt ES militāro klātbūtni valstī, vienlaikus pakāpeniski samazinot tās apjomu līdz 2500 militārpersonām.

Sanāksmē ES ārlietu ministri vēl pārrunāja aktuālo situāciju Tuvo Austrumu reģionā, ES turpmāko atbalstu Āfrikas Savienības misijai Darfūras reģionā Sudānā, kā arī apmainījās viedokļiem par turpmāko rīcību saistībā ar Irānas kodoljautājumu.

5.martā svinīgi tika atklāta renovācijas sākšana Latvijas pārstāvniecības ES jaunajā mītnē Briselē, ārlietu ministrs Artis Pabriks izteica cerību, ka renovētā ēka nebūs tikai pārstāvniecības māja, bet kļūs par latviešu kultūras centru. Renovāciju veiks SIA “Skonto būve”. Darbus plānots pabeigt līdz šā gada augustam. Tam tiks tērēti 3,8 miljoni latu. Uz ēku pārcelsies Latvijas pārstāvniecības Eiropas Savienībā darbinieki un Latvijas vēstniecības Beļģijā konsuls.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!