• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Šonedēļ žurnālā "Komersanta Vēstnesis". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.03.2007., Nr. 39 https://www.vestnesis.lv/ta/id/154064

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 2007.gada 6.marta sēdē

Vēl šajā numurā

07.03.2007., Nr. 39

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Šonedēļ žurnālā “Komersanta Vēstnesis”:

 

04.JPG (56328 bytes)Ģimene uzbūvējusi privāto bērnudārzu Pierīgā. SIA “Manass” prezidente Regīna Deičmane apzinās, ka ir izvēlējusies grūtāko ceļu – būvēt bērnudārzu, nevis rotaļu vai atpūtas centru. Viņai ir izdevusies veiksmīga sadarbība gan ar vietējo pašvaldību, gan ar dažādām valsts iestādēm.

• Jaunais nodokļu likumos. Šā gada 1.janvārī ir stājušies spēkā grozījumi vairākos likumos. Kas šogad jāievēro dabas resursu nodokļa maksātājiem, skaidro Latvijas iepakojuma sertifikācijas centra vecākais auditors Andris Osipovs. Speciālists izklāsta šī nodokļa aprēķināšanas kārtību, kā arī situācijas, kad nodoklis nav jāmaksā. Komersantiem ir būtiski arī grozījumi likumā “Par uzņēmumu ienākuma nodokli.” Rakstā “Nodokļu likumos Eiropas Savienībā plašākas tiesības nerezidentiem” aplūkoti grozījumi likumā, kas attiecas uz dividenžu aplikšanu ar uzņēmuma ienākuma nodokli un zaudējumu pārnešanu uzņēmumu grupā. Speciālisti skaidro grozījumu pamatojumu. Likuma grozījumi ir spēkā no š.g. 1.janvāra. Taču jau šobrīd atbilstoši Eiropas Komisijas prasībai ir nepieciešami papildu grozījumi, lai pilnīgi novērstu diskriminācijas pazīmes dividenžu aplikšanā ar nodokli.

• Žurnāla lasītāji “Komersanta Vēstnesī” var atrast arī praktiskus padomus. Tiem, kuriem mājaslapas vēl nav, jāpasteidzas to izveidot pirms konkurentiem. Uzņēmējs, kam mājaslapu nevajag, nedomā par attīstību, izaugsmi un nākotni. Jums nav jāzina, kā izveidot mājaslapu, bet jābūt konkrētam mērķim – jums šo lapu vajag.

• Arvien aktīvāk tiek runāts par publisko un privāto partnerību. Tās mērķis ir piesaistīt finanšu resursus valsts un pašvaldību investīciju projektiem. Komersanta, valsts un pašvaldības sadarbības rezultāts ir ne tikai partneru finansiālie ieguvumi, bet svarīgi ir arī tas, kādu labumu saņem sabiedrība. Par savu pieredzi un skatījumu šīs partnerības attīstībā stāsta biedrības “Publiskās un privātās partnerības asociācija” valdes priekšsēdētājs un a/s “Eko investors” valdes priekšsēdētājs Viesturs Tamužs.

• Lai patērētājs varētu salīdzināt patēriņa kreditēšanu bankās, LU doktorante Ilona Lejniece piedāvā izvērtēt deviņu banku (Latvijas Krājbankas, Hansabankas, DNB Nord bankas, Aizkraukles bankas, Hipotēku bankas, Sampo bankas, Norvik bankas, Baltic Trust bankas un Parex bankas) piedāvājumus un atgādina, ka kredīta mēneša maksājumam nevajadzētu pārsniegt 30% no ikmēneša ienākumiem. Nauda ir cilvēka patēriņa resurss, no kura ir visgrūtāk šķirties: kad pienāk kredīta ikmēneša maksājums, iespējams, daudzi aizņēmēji domā – paņēmu svešu naudu, bet jāatdod sava...

• Uzņēmējam ir laiks lūkot, kur Latvijā veidosies policentri. Kā izvēlēties nosaukumu savam uzņēmumam. Par šīm un vēl citām tēmām – “Komersanta Vēstnesis”. Žurnāls, kur rodamas idejas, pieredze un padomi Jūsu biznesa attīstībai.

“Komersanta Vēstneša” redakcija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!