• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Šonedēļ žurnālā "Jurista Vārds". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.03.2007., Nr. 38 https://www.vestnesis.lv/ta/id/154005

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par aicinājumu pašvaldību vadītājiem izvērtēt darba organizāciju sociālās aprūpes iestādēs

Vēl šajā numurā

06.03.2007., Nr. 38

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Šonedēļ žurnālā “Jurista Vārds”:

 

03.JPG (13839 bytes)• “Tiesībsargs nesola drīzu revolūciju” – prof. Dr.iur. Romāns Apsītis intervijā “Jurista Vārda” informācijas redaktorei Sannijai Matulei:

“Lai gan atbilstoši likumam tiesībsargam savs darbs bija jāsāk jau šā gada sākumā, Saeima šim amatam izvirzīto kandidātu Romānu Apsīti ievēlēja tikai pirms dažām dienām  – 1.martā. Pretstatā diviem jau aizvadītajā gadā izvirzītajiem un Saeimas atbalstu tomēr neguvušajiem amata pretendentiem – tiesību zinātņu doktoram Ringoldam Balodim un politoloģei Rasmai Kārkliņai – līdzšinējais Satversmes tiesas tiesnesis R.Apsītis ne vien bauda pārliecinošu parlamentāriešu uzticību (par viņu nobalsoja 70 deputāti), bet arī gūst dažādu tiesību ekspertu atbalstu un pat tiek saudzēts plašsaziņas līdzekļos, jo šoreiz nav vērojama jau tik ierastā kāda amata kandidāta “sišana krustā”, meklējot ko negatīvu konkrētās personas biogrāfijā.”

• “Ko sagaidām no pirmā tiesībsarga” – valsts un tiesību nozares augstāko amatpersonu un ekspertu aptauja.

• “Vai Latvijas pilsoņus ASV varēs sodīt ar nāvi” – lietpratēji vērtē starptautisko tiesību aktualitātes:

“Pagājušajā nedēļā, 27.februārī, Rīgas Juridiskajā augstskolā profesores Dr.iur. Inetas Ziemeles ierosināta, notika jau otrā diskusija par starptautisko tiesību aktualitātēm, kurā piedalījās tiesību lietpratēji gan no akadēmiskajām, gan praktisko darbinieku aprindām.

I.Ziemele šai sarunai par vadmotīvu bija izvēlējusies tematu “Starptautiskās tiesības – izaicinājums Eiropas Kopienu tiesām”, lai vērtētu situāciju, kad Eiropas Kopienu (EK) tiesības un dalībvalstu tiesības saskaras ar citu tiesību sistēmu, kas nav integrēta EK tiesībās. Šajā sakarā tika apspriesti tiesu spriedumi, kā arī ES un ASV un Latvijas un ASV līgums par izdošanu.”

• “Ombuda institūcijas loma vienlīdzīgas attieksmes veicināšanā” – Mg.iur. Līgas Biksinieces, Tiesībsarga biroja Diskriminācijas novēršanas daļas vadītājas raksts:

“Eiropas institūcijas pēdējā laikā pievērš lielu uzmanību diskriminācijas novēršanai, kas kā viena no prioritātēm ir akcentēta Eiropas Savienības pamatlīgumos, direktīvās, kā arī Eiropas Pamattiesību hartā. Starptautiskās institūcijas uzliek pienākumu valstīm nodrošināt efektīvu aizsardzību arī nacionālajā līmenī, prasot noteikt konkrētas atbildīgās iestādes. Latvijā šādas institūcijas lomu vairākus gadus ir pildījis Valsts cilvēktiesību birojs, un no 2007.gada tā funkciju ir pārņēmis Tiesībsarga birojs. Rakstā aplūkots diskriminācijas novēršanas mehānisms Eiropas Savienības valstīs un ombuda loma tajā.”

“Jurista Vārda” redakcija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!