• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas un Beniluksa valstu pārrobežu sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.11.1999., Nr. 368/369 https://www.vestnesis.lv/ta/id/15397

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pieredzes apmaiņu starptautiskajā adopcijā

Vēl šajā numurā

09.11.1999., Nr. 368/369

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltijas un Beniluksa valstu pārrobežu sadarbību

Piektdien, 5.novembrī, Saeimas priekšsēdētāja biedrs Rihards Pīks tikās ar Beniluksa Starpparlamentu konsultatīvās padomes viceprezidentu Kristianu Moru un delegāciju, kas viņu pavada.

Tikšanās sākumā Saeimas priekšsēdētāja biedrs sveica Beniluksa Starpparlamentu konsultatīvās padomes viceprezidentu Latvijā un iepazīstināja viesus ar Latvijas Saeimas darbu, kā arī informēja par mūsu valsts neseno vēsturi.

Sarunas dalībnieki pārrunāja ar Eiropas Savienības (ES) paplašināšanos saistītos jautājumus. Baltijas valstīm, pēc K.Mora vārdiem, jāveicina saskaņas gars. R.Pīks piekrita K.Mora viedoklim, ka jāstiprina sakari starp Baltijas valstīm. Visas trīs valstis tiecas uz vienu mērķi — dalību Eiropas Savienībā. Latvija, Lietuva un Igaunija pierādījušas, ka problēmas jārisina nevis konfliktu, bet gan sadarbības ceļā. Tas apliecina Baltijas valstu gatavību kļūt par ES dalībvalstīm.

Beniluksa Starpparlamentu konsultatīvās padomes viceprezidents pasniedza R.Pīkam piemiņas velti.

Piektdien, 5.novembrī, Saeimā notika Baltijas asamblejas un Beniluksa Starpparlamentu konsultatīvās padomes konference par pārrobežu sadarbību.

Konferencē piedalījās Baltijas asamblejas prezidija priekšsēdētājs Romualds Ražuks, prezidija loceklis Egidijs Bičkausks un vairāku komiteju pārstāvji, Beniluksa institūciju pārstāvji Starpparlamentu konsultatīvās padomes viceprezidenta Kristiana Mora vadībā, kā arī pārstāvji no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas valsts pārvaldes un pašvaldību institūcijām.

Konferences dalībnieki noklausījās ziņojumus par pārrobežu sadarbību ceļā uz Eiropas Savienību, par pārrobežu sadarbības tiesisko pamatu un tās praktisko īstenojumu. Runātāji uzsvēra nepieciešamību dziļāk izpētīt apstākļus, kas kavē Baltijas valstu pārrobežu sadarbības — būtiska faktora Baltijas valstu virzībā uz ES — attīstību, un apsprieda tās veicināšanas iespējas. Konferences dalībnieki pārrunāja Baltijas valstu un ES valstu savstarpējās līgumtiesiskās bāzes pilnveidošanas iespējas pārrobežu sadarbības jomā, izmantojot Beniluksa valstu pieredzi.

Konferences dalībnieki sagatavoja kopēju aicinājumu, kas paredz izveidot Baltijas valstu parlamentu deputātu un pašvaldību asociāciju pārstāvju darba grupu pārrobežu sadarbības uzlabošanas priekšlikumu izstrādei, kā arī rīkot savstarpējas konsultācijas par pārrobežu sadarbības plāniem ar trešo valstu reģioniem.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!