• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Šonedēļ žurnālā "Komersanta Vēstnesis". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.02.2007., Nr. 35 https://www.vestnesis.lv/ta/id/153716

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ASV globālo pretraķešu aizsardzības sistēmu

Vēl šajā numurā

28.02.2007., Nr. 35

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Šonedēļ žurnālā “Komersanta Vēstnesis”:

 

08.JPG (31976 bytes)• Uzņēmējdarbības vide, finanšu pieejamība, cilvēkresursi, konkurētspējas līmenis, reģionālās atšķirības – šie faktori, kurus citkārt varētu dēvēt par Latvijas mazo un vidējo uzņēmumu atspēriena punktiem, “Ziņojumā par Latvijas tautsaimniecības attīstību” nosaukti par būtiskiem uzņēmumu attīstības kavēkļiem. Ziņojumā, ko Ekonomikas ministrija laidusi klajā jau 25.reizi, gan dotas arī rekomendācijas, ko darīt, lai sekmētu biznesam labvēlīgu nosacījumu attīstību. Vairāk par to – “KV” sagatavotajā ziņojuma apskatā.

• Komersantam, kas vēlas organizēt preču vai pakalpojumu loteriju, svarīgi zināt, kā to darīt pareizi. Jāatceras, ka prasības loterijas organizēšanai būtiski ietekmē laimestu fonda apjoms – līdz 500 latiem vai virs tiem. Viss par loteriju organizēšanas noteikumiem Finanšu ministrijas Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas Patēriņa loteriju licencēšanas nodaļas vadītāja Edgara Šilina publikācijā.

Daugavpils nav nomale, un šīs pilsētas ar senām metālapstrādes tradīcijām un izdevīgo ģeogrāfisko stāvokli attīstības lēciens gaidāms drīz – ir pārliecināts Vilnis Rantiņš, Latvijas mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības uzņēmēju asociācijas valdes priekšsēdētājs. Intervijā “KV” viņš norāda arī uz priekšnoteikumiem, kas jāveic uzņēmējiem un pašvaldībai, lai pilsētas un metālapstrādes nozares tempus nepaklupinātu.

• Visi nevar tirgoties. Kādam ir arī jāražo – Daugavpils rūpniecisko ievirzi apliecina uzņēmējas Tatjanas Karpuhinas ceļš biznesā. Ar sievietes loģiku strādājot visnotaļ vīrišķīgā biznesa nozarē, viņas vadītie uzņēmumi iekarojuši tirgu arī tālu aiz Daugavpils robežām. Kāda ir viņas veiksmes formula – “KV” sadaļā “Biznesa kāpnes”.

Kādi ir efektīva vadītāja pieci svarīgākie darbības principi – uzrāda SIA “Nordic Training International” vecākā klientu konsultanta Jāņa Zēlava raksts. Viens no šiem principiem – neveiksmes nepastāv! Edisons esot izgudrojis 1054 spuldzītes, kas nedega, un tikai tad vienu, kas deva gaismu...

• Pašvaldību finansiālās atšķirības tikai pieaug. Latvijā šogad nav mainīts vidējais paredzamais mūža ilgums, ko izmanto kā vienu no rādītājiem pensiju aprēķinos. Kases aparātu tehniskās prasības definētas jaunos Ministru kabineta noteikumos. Par šīm un vēl citām tēmām – “Komersanta Vēstnesis”. Žurnāls, kur rodamas idejas, padomi un pieredze Jūsu biznesa attīstībai.

“Komersanta Vēstneša” redakcija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!