• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2007.gada 26.februāra ārkārtas sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.02.2007., Nr. 34 https://www.vestnesis.lv/ta/id/153612

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru 2007.gada 22.februāra sanāksmē

Vēl šajā numurā

27.02.2007., Nr. 34

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 2007.gada 26.februāra ārkārtas sēdē

 

LM: Par līdzekļiem Alsungas traģēdijas neatliekamo izdevumu segšanai

Ministru kabinets 26.februārī ārkārtas sēdē nolēma piešķirt 44,7 tūkstošus latu neatliekamo izdevumu segšanai saistībā ar ugunsgrēku sociālās aprūpes centrā “Reģi”.

Valdība piešķīrusi naudu bojāgājušo apbedīšanai, kā arī personīgo mantu zaudējuma atlīdzināšanai 65 izglābtajiem “Reģu” iemītniekiem. Nauda paredzēta arī psihologa pakalpojumu apmaksai bijušajiem centra iemītniekiem un darbiniekiem. No šiem līdzekļiem paredzēts iegādāties arī gultas un skapīšus citos aprūpes centros izvietotajiem cilvēkiem. Nauda plānota arī briļļu iegādei, kā arī neparedzētiem izdevumiem.

Labklājības ministrijai (LM) un Finanšu ministrijai uzdots aprēķināt, cik izmaksātu bijušā Gudenieku pagasta bērnudārza pielāgošana aprūpes centra vajadzībām. LM ierosinājusi šīs telpas izmantot par pagaidu mītni izglābtajiem “Reģu” iedzīvotājiem. Provizoriskie LM aprēķini liecina, ka šīs izmaksas varētu sasniegt 646 tūkstošus latu.

Valdība uzdeva Finanšu ministrijai, Labklājības un Veselības ministrijai izveidot darba grupu, kurai mēneša laikā jāsniedz Ministru kabinetā iespējamie risinājumi jauna sociālās aprūpes centra būvniecībai vai esošo ēku pielāgošanai, piedāvājot potenciālās atrašanās vietas un aprēķinot būvniecībai nepieciešamās izmaksas.

Tāpat valdība uzdeva Labklājības ministrijai kopā ar Iekšlietu ministriju izstrādāt un labklājības ministrei līdz 1.aprīlim iesniegt Ministru kabinetā plānu ugunsdrošības stāvokļa uzlabošanai valsts sociālās aprūpes iestādēs.

LM uzdots organizēt valsts sociālās aprūpes iestāžu rīcības plānu ugunsgrēka gadījumā aktualizāciju un līdz 1.augustam organizēt valsts sociālās aprūpes iestāžu un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta kopīgas praktiskās mācības.

Labklājības ministrijas Komunikācijas departaments

 

MK: Par sēru dienas izsludināšanu valstī šodien, 27.februārī

26.februārī Ministru kabineta ārkārtas sēdē pieņemts lēmums, pieminot 23.februārī Alsungā sociālās aprūpes centra “Reģi” ugunsgrēkā bojāgājušos, izsludināt 2007.gada 27.februāri par sēru dienu visā Latvijas Republikas teritorijā.

Noteikts, ka 2007.gada 27.februārī Latvijas valsts karogs paceļams sēru noformējumā.

Aivis Freidenfelds, Ministru kabineta preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!