• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Eiropas Savienības zinātnes un pētniecības komisāru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.02.2007., Nr. 33 https://www.vestnesis.lv/ta/id/153526

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Francijas vēstnieka tikšanos ar Saeimas deputātiem

Vēl šajā numurā

23.02.2007., Nr. 33

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Eiropas Savienības zinātnes un pētniecības komisāru

 

KOMISARS.JPG (14002 bytes)
Vakar, 22.februārī, Latvijā vienas dienas darba vizītē uzturējās Eiropas Savienības zinātnes un pētniecības komisārs Janežs Potočniks. Vizītes laikā viņš tikās ar Latvijas Ministru prezidentu Aigaru Kalvīti (attēlā), zinātnes un izglītības ministri Baibu Rivžu, kā arī piedalījās apaļā galda diskusijā “Eiropas zinātnes telpa un Latvijas zinātnes nākotne” ar Latvijas vadošajiem zinātnes un uzņēmējdarbības pārstāvjiem
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

22.februārī Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Eiropas Savienības zinātnes un pētniecības komisāru Janežu Potočniku (Janez Potočnik), kurš ieradies Latvijā īsā darba vizītē.

Ministru prezidents ar komisāru apsprieda ES zinātnes un pētniecības politikas attīstību un situāciju Latvijā. Aigars Kalvītis uzsvēra, ka Latvija ir tipiska Eiropas valsts – tai nepieder lieli dabas resursi un tās galvenā vērtība ir cilvēki.

Ministru prezidents informēja par valdības stratēģiskajām prioritātēm – Nacionālo attīstības plānu un ES struktūrfondu sadali jaunajam plānošanas posmam, kur galvenā uzmanība ir veltīta cilvēkresursu attīstībai, tai skaitā izglītībai un zinātnei.

Aigars Kalvītis uzsvēra ieceri paaugstināt izglītības standartus, turpināt īstenot ikgadēju finansējuma pieaugumu valsts budžetā zinātnei un pētniecībai, kā arī centienus sekmēt privāto uzņēmēju investīcijas zinātnē.

Zinātnes un pētniecības komisārs apliecināja atbalstu Latvijas nostājai un atzina, ka šajā jomā ir svarīga konsekventa politika, jo rezultāti var parādīties ilgākā laikā. Kā piemēru sekmīgām ilglaicīgām investīcijām zinātnē Janežs Potočniks minēja Latvijas kaimiņus – ziemeļvalstis, kurās ir skaidri redzami noturīgās atbalsta politikas pozitīvie rezultāti.

Ministru prezidents ar komisāru pārrunāja ES jauno projektu – Eiropas tehnoloģiju institūta izveidi, kas paredz padarīt saskaņotu un izlīdzinātu ES dalībvalstu zinātnisko un pētniecisko institūciju darbību. ES zinātnes un pētniecības komisārs atzina, ka pašreizējā posmā ir svarīgi izveidot institūtu, vienoties par būtiskākajiem tā darbības virzieniem un sākt darbu.

Aigars Kalvītis apliecināja Latvijas interesi iesaistīties Eiropas tehnoloģiju institūta darbībā un uzsvēra Latvijas zinātnisko institūtu augsto attīstības pakāpi, kā arī zinātnisko potenciālu.

Puses pārrunāja institūta finansēšanas jautājumus un bija vienisprātis, ka privāto uzņēmēju investīciju piesaiste ir izšķiroša veiksmīgai Eiropas tehnoloģiju institūta darbības sākšanai.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!