• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Francijas vēstnieka tikšanos ar Saeimas deputātiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.02.2007., Nr. 33 https://www.vestnesis.lv/ta/id/153518

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas 2007.gada 22.februāra sēdē

Vēl šajā numurā

23.02.2007., Nr. 33

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Francijas vēstnieka tikšanos ar Saeimas deputātiem

 

Trešdien, 21.februārī, Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Francijas parlamentu priekšsēdētāja Sandra Kalniete un deputāti tikās ar Francijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Andrē Žanu Liburelu (André-Jean Libourel).

Francijas vēstnieks A.Ž.Liburels iepazīstināja deputātus ar gaidāmo festivālu “Francijas pavasaris”, kas sāksies pavasara pirmajā dienā – 21.martā – un centīsies atklāt abu valstu plašo sadarbības spektru. Viņš norādīja, ka tieši festivāla “Pārsteidzošā Latvija” panākumi Francijā deva ierosmi tik īsā laikā rīkot līdzīgu festivālu Latvijā. “Mēs dzīvojam kopējā Eiropā, kurā, lai attiecības būtu ģimeniskas un draudzīgas, mums vienam otrs jāiepazīst labāk,” teica vēstnieks un norādīja, ka festivāls notiks trīs mēnešus. Plānoti vairāk nekā 200 pasākumi visā Latvijā, tādējādi dodot daudzpusīgas iespējas iepazīt Franciju visiem, kas to vēlas. Līdztekus plašajai kultūras programmai ir paredzēts arī ekonomikas seminārs.

A.Ž.Liburels pauda prieku, ka tieši S.Kalniete ir ievēlēta par Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Francijas parlamentu priekšsēdētāju, jo Francijā viņa ir labi pazīstama un tas tikai stiprinās sadarbību starp abu valstu parlamentiem. Tomēr aktīvāks darbs starp abu valstu parlamentu sadarbības grupām (Francijā ir divas šādas grupas – gan pie Senāta, gan Nacionālās asamblejas) varēs sākties tikai vasarā pēc Nacionālās asamblejas vēlēšanām.

Tikšanās noslēgumā S.Kalniete apliecināja, ka Latvijā vienmēr ir bijusi ļoti liela interese par Franciju. “Varbūt šī tiekšanās pēc Rietumeiropas vērtībām ļāva izturēt padomju laiku,” sacīja S.Kalniete.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!