• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas bīskapu konferenci. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.11.1999., Nr. 366/367 https://www.vestnesis.lv/ta/id/15332

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas Savienības palīdzību "Latvijas dzelzceļam"

Vēl šajā numurā

05.11.1999., Nr. 366/367

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas bīskapu konferenci

Oktobrī Romā notika Eiropas katoļu bīskapu kongress. Mūsu valsti tajā pārstāvēja katoļu baznīcas Rīgas arhibīskaps–metropolīts Jānis Pujats un Jelgavas bīskaps Antons Justs.

Šādi kongresi notiek reizi trijos četros gados, kad pāvests saaicina kopā bīskapus no atsevišķiem kontinentiem. Jo bīskapu ir vairāk par diviem tūkstošiem, turklāt katram kontinentam ir savas atšķirīgas problēmas. Nupat aizvadītajā Eiropas bīskapu kongresā piedalījās nepilni divi simti bīskapu, lai gan patiesībā viņu ir vairāk. Atkarībā no bīskapu skaita konkrētā valstī tiek plānota šīs valsts pārstāvniecība.

Lai pāvests būtu informēts par stāvokli visās valstīs, šādās sanāksmēs parasti apspriež aktuālus jautājumus. Bīskapiem daloties savās domās un pieredzē, tiek stiprināta arī baznīcas vienība un koordinēts bīskapu kopējais darbs.

Baznīcai aktuāla ir evaņģelizācija. Jo īpaši atzīmējot tuvojošos divtūkstošgadi. Problēmu Eiropā nav mazums. Pēc garīdznieku domām, daudzas no tām būs grūti atrisināt bez cilvēku garīgās pārveidošanas.

Armīda Priedīte, "LV" informācijas redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!