• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbības līgumu cīņai pret narkotikām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.11.1999., Nr. 366/367 https://www.vestnesis.lv/ta/id/15327

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sadarbību ar ārstiem tēvzemē

Vēl šajā numurā

05.11.1999., Nr. 366/367

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbības līgumu cīņai pret narkotikām

Vakar, 4. novembrī, VID Galvenās muitas pārvaldes direktors Aivars Krastiņš un Iekšlietu ministrijas Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Narkotiku apkarošanas biroja priekšnieks Vilnis Ķipēns parakstīja savstarpējās sadarbības līgumu par kopīgu kontroles, operatīvo un citu pasākumu veikšanu Latvijas teritorijā savu attiecīgo pilnvaru un kompetenču ietvaros ar mērķi kopīgi cīnīties par narkotisko un psihotropo vielu nelegālās aprites apkarošanu, ieskaitot narkotisko un psihotropo vielu kontrabandas un tranzīta atklāšanu un novēršanu.

1998. gadā tika izstrādāta un pieņemta VID Galvenās muitas pārvaldes narkotiku kontrabandas apkarošanas stratēģija Latvijas muitas iestādēs no 1999. līdz 2001. gadam.

Līgumslēdzējpuses apņemas sniegt viena otrai nepieciešamo operatīvo informāciju saskaņā ar Latvijas Republikā spēkā esošo likumdošanu, kā arī informēt par starptautiskajās sanāksmēs iegūto informāciju narkotisko un psihotropo vielu nelegālās aprites apkarošanā un starptautiskās likumdošanas attīstību.

Paredzēts, ka puses piedalīsies savstarpēji rīkotos mācību pasākumos, kā arī veiks kopīgas muitas darbinieku mācības saskaņā ar iepriekš apstiprinātu mācību plānu.

Kriminogēnā situācija narkotiku jomā pēdējos gados mainījusies, taču ne kvantitatīvi, bet kvalitatīvi. Pirms dažiem gadiem aizturēšana un krimināllietu ierosināšana bija saistīta ar nelikumīgu narkotisko un psihotropo vielu lietošanu, bet pēdējos gados tas notiek galvenokārt sakarā ar šo vielu tirdzniecību.

VID birojs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!