• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Apmeklējot Cēsis un tiekoties ar pilsētas un rajona vadību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.02.2007., Nr. 25 https://www.vestnesis.lv/ta/id/152907

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Gunāram Meierovicam
(12.05.1920.-11.02.2007.), Aizsaulē aizejot

Vēl šajā numurā

13.02.2007., Nr. 25

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Apmeklējot Cēsis un tiekoties ar pilsētas un rajona vadību

 

Piektdien, 9.februārī, Saeimas priekšsēdētājs Indulis Emsis viesojās Cēsīs, kur tikās ar pilsētas un rajona vadību, apmeklēja Cēsu pilsētas pašvaldības aģentūras un pasniedza piemiņas zīmes 1991.gada barikāžu dalībniekiem. Pilsētas attīstībā vērojamais progress patīkami pārsteidza Saeimas priekšsēdētāju.

Cēsīs I.Emsi sagaidīja pilsētas domes vadītājs Gints Šķenders, kas viņu pavadīja ekskursijā pa Sociālo pakalpojumu aģentūru un Vidzemes Vēstures un tūrisma centru, kā arī iepazīstināja ar pērnā gada rudenī ekspluatācijā nodoto Cēsu 2.pamatskolu. Sociālo pakalpojumu aģentūra Cēsīs rūpējas, lai veci cilvēki, invalīdi un bērni ar speciālām vajadzībām, kā arī krīzes situācijās nokļuvušie nejustos atstāti novārtā, un mēģina uzlabot viņu dzīves kvalitāti. Saeimas priekšsēdētājs ļoti atzinīgi novērtēja sociālo jautājumu risināšanu Cēsīs, uzsverot komplekso pieeju sociālajām problēmām pilsētā. Pozitīvs iespaids radās arī par Cēsu 2.pamatskolu, kas ir izveidota ļoti moderna un aprīkota ar jaunākajām iekārtām un tehniku.

Sarunās ar Cēsu domes vadību un rajona padomes pārstāvjiem Saeimas priekšsēdētājs apsprieda pašvaldības attīstības un enerģētikas jautājumus, uzsvaru liekot uz ekoloģijas problēmām. I.Emsis atzinīgi novērtēja arī Cēsu attīstību enerģijas taupības virzienā. Savukārt lauku attīstības jautājumi tika pārrunāti ar pilsētas vadību un uzņēmējiem. Runājot par mazajām lauku saimniecībām, Saeimas priekšsēdētājs norādīja, ka šīs jomas attīstībai nepieciešams laiks, taču tā noteikti ir brīva niša, kurā attīstīties.

Vizītes noslēgumā Saeimas priekšsēdētājs piedalījās 1991.gada barikāžu dalībnieku apbalvošanas pasākumā, sakot uzrunu un pasniedzot piemiņas zīmes 27 barikāžu aizstāvjiem.

Saeimas Preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!