• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Gunāram Meierovicam (12.05.1920.-11.02.2007.), Aizsaulē aizejot. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.02.2007., Nr. 25 https://www.vestnesis.lv/ta/id/152906

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Nosūtot vēstuli Saeimas priekšsēdētājam un aicinot Saeimu otrreiz caurlūkot likumus ("Grozījumi Nacionālās drošības likumā" un "Grozījumi Valsts drošības iestāžu likumā")

Vēl šajā numurā

13.02.2007., Nr. 25

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Gunāram Meierovicam (12.05.1920.–11.02.2007.), Aizsaulē aizejot

 

Valsts prezidente

“Latvija atvadās no patiesi savu tēvzemi mīloša dēla, kurš nodzīvojis garu un bagātu mūžu, nostaigājis grūtus bēgļu gaitu ceļus, bet vienmēr ar domu un rūpēm par savu valsti un tautu, ar mīlestību pret savu Latviju un Baltiju.

Patiesi augstu vērtēju Gunāra Meierovica aktīvo darbību trimdas latviešu organizācijās un sabiedrībā. Viņam arvien atradās laiks un spēki darīt visu, ko viņš uzskatīja par pareizu un iespējamu Latvijas un Baltijas valstu nākotnes labā. Baltiešu un Baltijas valstu sadarbība, kā arī jaunatnes iesaistīšana aktuālajās norisēs vienmēr bija viņa dedzīgs sirdsdarbs.

Gunārs Meierovics vienmēr ir bijis viens no spilgtiem mūsu valsts neatkarības turpinātības simboliem, arī pateicoties savai slavenajai dzimtai, jo viņš uzticīgi sekoja sava tēva, izcilā Latvijas ārlietu ministra Zigfrīda Annas Meierovica pēdās ar patriotisku stāju un valstiskuma izjūtu sirdī.

Dziļā un patiesā cieņā, līdzjūtībā,

Vaira Vīķe-Freiberga

 

Ārlietu ministrs

Ministrs uzsver, ka aizsaulē ir aizgājis izcils latvju tautas dēls, ievērojams trimdas latviešu pārstāvis, valsts un sabiedriskais darbinieks, diplomāts. Gunārs Meierovics visu savu dzīvi kalpojis Latvijai un devis nenovērtējamu ieguldījumu Latvijas valsts atjaunošanā.

Kopš 1951.gada viņš aktīvi darbojās latviešu trimdas organizācijās, būdams Amerikas latviešu apvienības valdes loceklis, Pasaules brīvo latviešu apvienības valdes loceklis un priekšsēdis. Pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas Gunārs Meirovics tika ievēlēts par 5.Saeimas deputātu, pildīja Baltijas valstu un Ziemeļvalstu lietu valsts ministra un ārlietu ministra padomnieka amatus. Viņa politiskā pārliecība, pieredze un rīcības spēks tika pašaizliedzīgi veltīti mūsu valsts stiprināšanai.

Ministrs novēl Meierovicu dzimtai saglabāt Gunāra Meierovica un viņa tēva Zigfrīda Annas Meierovica gribasspēku, uzdrīkstēšanos un neizsīkstošo enerģiju.

Ārlietu ministrijas Preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!