• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par visas Eiropas sociālo un darba ministru rūpēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.11.1999., Nr. 364/365 https://www.vestnesis.lv/ta/id/15267

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pa valodas ceļu - uz sirdīm un sapratni

Vēl šajā numurā

04.11.1999., Nr. 364/365

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par visas Eiropas sociālo un darba ministru rūpēm

Pēc konferences Nikozijā

Kiprā, Nikozijā, notika sociālo un darba ministru konference "Nodarbinātība un sociālā aizsardzība Eiropas Savienības paplašināšanas gaitā". Pēc Kipras darba un sociālo lietu ministra Andreasa Moshutas ielūguma tajā piedalījās arī mūsu valsts labklājības ministrs Roberts Jurdžs. Konferences iniciatores — Starptautiskās darba organizācijas (SDO) — aicināti, jau nedēļu pirms šī foruma darba grupās strādāja sociālo partneru — darba devēju, darba ņēmēju un valsts — pārstāvji no Eiropas valstīm. No Latvijas tur piedalījās Labklājības ministrijas Darba departamenta direktore Ineta Tāre, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Krīgers un Latvijas Darba devēju konfederācijas pārstāve.

Kā pēc atgriešanās pastāstīja R.Jurdžs, pašlaik, kad noris sagatavošanās iestājai Eiropas Savienībā, Latvijas nodarbinātības rādītājus var vērtēt kā optimālus un salīdzinājumā ar citām kandidātvalstīm pat kā labus. Sociālajā un darba likumdošanā tiek ievērotas ES direktīvas un Starptautiskās darba organizācijas konvencijas. Pārējo kandidātvalstu gatavības pakāpe iestājai ES nodarbinātības, kā arī darba un sociālās likumdošanas kontekstā ir ļoti dažāda.

Par mūsu valsts gatavību nodrošināt līdzvērtīga darbaspēka plūsmu no Latvijas darbaspēka migrācijas kontekstā mūsu valsts ir sniegusi arī atskaiti Starptautiskajai darba organizācijai.

Konferences laikā R.Jurdžs tikās ar Čehijas, Bulgārijas, Igaunijas, Lietuvas, Ungārijas, Polijas un citu ES kandidātvalstu darba un sociālo lietu ministriem, apmainoties ar informāciju par likumdošanas un administrēšanas procesiem valstīs. Ministrs sacīja, ka pašlaik darbaspēka migrācija uz ES dalībvalstīm daudz intensīvāk notiek no Dienvideiropas un Centrāleiropas valstīm. Taču nākotnē, kad Latvija jau būs Eiropas Savienības dalībvalsts, arī mūsu valsts strādājošie varēs baudīt ES dalībvalstu iedzīvotāju priekšrocības strādāt jebkurā zemē.

Neilgajā laikā līdz sarunu uzsākšanai par Latvijas uzņemšanu ES jāpaveic vēl daudz, lai būtu Eiropas valstu līmenim atbilstoša darba vide un drošība, lai tiktu pilnveidota likumdošana un veikti administratīvie pasākumi jauno likumu normu ieviešanai praksē.

Armīda Priedīte, "LV" informācijas redaktore

 

.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!