• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par "Latvijas pasta" gatavību 2000. gada datorproblēmai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.11.1999., Nr. 364/365 https://www.vestnesis.lv/ta/id/15265

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par visas Eiropas sociālo un darba ministru rūpēm

Vēl šajā numurā

04.11.1999., Nr. 364/365

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par "Latvijas pasta" gatavību 2000. gada datorproblēmai

Saskaņā ar Latvijas Republikas Satiksmes ministrijas 1999. gada 10. februāra rīkojumu Nr.8 "Latvijas pastā" ir izveidota darba grupa 2000. gada datorproblēmas riska novērtēšanai un novēršanai. Datortehnika un programmatūras atbilstība tiek novērtēta, izmantojot Britu standartu institūta izstrādātos standartus PD2000–1 un PD2000–2, ISO8601:1988.

Ir veikta visu "Latvijas pastā" izmantoto informācijas tehnoloģiju elementu pārbaude, kas iekļauj šādas kategorijas: datortehnika — darba stacijas un serveri; pasta nodaļu kases darba vietu aprīkojums; komunikāciju tehnika; operatīvās sistēmas; datu bāzu vadības sistēmas; datu rezervēšanas un arhivēšanas sistēmas; tipveida pielietojuma programmatūra; grāmatvedības programmatūra. Ir novērstas šajās sistēmās atklātās problēmas un izstrādāti alternatīvi darbības risinājumi. Tika atzīts, ka pasta pakalpojumu sniegšanā klientiem ir šādas kritiskas sistēmas: pasta nodaļu kases darba vietu aprīkojums, pasta norēķinu sistēma un pensiju un pabalstu izmaksu sistēma. Veikta kritisko sistēmu testēšana un tās ir atzītas par gatavām darbam nākošajā gadā.

Balstoties uz izstrādāto plānu, veiktajiem pasākumiem un iegūtajiem rezultātiem, apliecinām, ka "Latvijas pasta" pakalpojumu kvalitāte necietīs tādu iemeslu dēļ, kas 2000. gada 1. janvārī un nākošajā gadā atkarīgi no "Latvijas pasta".

BO VAS "Latvijas pasts"  ģenerāldirektors Aivars Droiskis, A/s "Latvijas pasta pakalpojumu tīkls"  prezidents Normunds Ābelnīca

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!