• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pieteikšanos valsts atbalstam lauksaimniecībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.02.2007., Nr. 21 https://www.vestnesis.lv/ta/id/152552

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Rīgas plānošanas reģiona teritorijas plānojumu

Vēl šajā numurā

06.02.2007., Nr. 21

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pieteikšanos valsts atbalstam lauksaimniecībā

 

Februāra pirmajā pusē Lauku atbalsta dienesta (LAD) Reģionālās lauksaimniecības pārvaldes sāks pieņemt lauksaimnieku iesniegumus valsts atbalstam nacionālajā subsīdiju programmā. Tāpat februārī turpināsies iesniegumu pieņemšana atsevišķās Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu un Lauku attīstības plāna programmās, bet jau aprīlī lauksaimnieki varēs pieteikties Latvijas lauku attīstības programmas 2007.–2013.gadam pirmajiem atbalsta pasākumiem.

Nacionālo subsīdiju programmas ietvaros līdz 1.martam tiks pieņemti iesniegumi no lauku saimniekiem lauksaimniecības zemes ielabošanai – gan augšņu agroķīmiskajai izpētei, maksimāli atbalstot vienu pretendentu 1000 latu apjomā, gan meliorācijas sistēmu sakārtošanai – viena īpašuma un koplietošanas meliorācijas sistēmu rekonstrukcijai, kā arī valsts un valsts nozīmes meliorācijas sistēmu būvniecībai ar maksimālo šīs programmas atbalstu vienam pretendentam – 50 tūkstošiem latu.

Subsīdijas šajā atbalsta programmā varēs saņemt pretendenti, kuriem zeme ir īpašumā, lietošanā vai nomā, kā arī tie, kuri uztur meliorācijas sistēmas atbilstoši meliorāciju regulējošo normatīvo aktu prasībām.

Savukārt līdz 15.martam iesniegumi tiks gaidīti no augļkopjiem kultūraugu genofonda saglabāšanai un izlases sēklas kvalitātes uzlabošanai. Pasākuma ietvaros tiek atbalstīta augu ģenētisko resursu kolekciju saglabāšana, to novērtēšana un izpēte atbilstoši Ģenētisko resursu padomē apstiprinātajām programmām. Šajā pasākumā atbalsts tiek piešķirts arī par faktiski apsētajām un apstādītajām kultūraugu platībām atbilstoši 2006.gadā noslēgtajam līgumam un deklarētajām platībām, ja sējumi un stādījumi tiek kopti, ievērojot integrētas, vidi saudzējošas audzēšanas tehnoloģijas. Katram kultūraugam kompensāciju likme tiks noteikta, ņemot vērā papildu izdevumus.

Visu februāri un martu līdz pat 1.aprīlim augkopji varēs pieteikties atbalstam augu gēnu bankas nodrošināšanai un investīciju veicināšanas pasākumiem – 2006.gada daļējai kredītprocentu dzēšanai un kredītprocentu garantiju nodrošināšanai, kā arī atbalstam ieguldījumiem lauksaimniecības nozarē. Līdz šim termiņam pieņems arī iesniegumus lauksaimniecības produkcijas ražotāju un valsts pārvaldes iestāžu savstarpējās sadarbības veicināšanai, kooperatīvo sabiedrību attīstības atbalstam, kā arī no bioloģiskajiem saimniekotājiem – bioloģiskās lauksaimniecības produktu pirmapstrādei un pārstrādei.

Iesniegumu veidlapas pēc Noteikumu par valsts atbalstu lauksaimniecībai 2007.gadā un tā piešķiršanas kārtību stāšanās spēkā tiks publicētas Zemkopības ministrijas interneta mājaslapā www.zm.gov.lv, kā arī Lauku atbalsta dienesta mājaslapā www.lad.gov.lv. Aizpildītas iesniegumu veidlapas un visi nepieciešamie dokumenti, kas norādīti, lai saņemtu atbalstu attiecīgajā programmā, iesniedzami LAD Reģionālajās lauksaimniecības pārvaldēs.

Noteikumi par valsts atbalstu lauksaimniecībai 2007.gadā un tā piešķiršanas kārtību stāsies spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

Februārī turpināsies iesniegumu pieņemšana arī ES atbalsta programmās. ES struktūrfondu atbalsta ietvaros joprojām var pieteikties meža īpašnieku apvienību izveidošanai. Savukārt ražotāju grupu atbalstam var pieteikties Lauku attīstības plāna pasākumu ietvaros.

Plānots, ka Latvijas lauku attīstības programmas 2007.–2013.gadam atbalsta pasākumiem lauksaimnieki varēs sākt pieteikšanos jau aprīlī. Tie būs šādi: lauku saimniecību modernizācija, lauksaimniecības produktu pievienotās vērtības palielināšana un atbalsts uzņēmumu radīšanai un attīstībai.

Zemkopības ministrija aicina lauksaimniekus sekot paziņojumiem rajonu laikrakstos, laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”, kā arī informācijai ZM un LAD interneta mājaslapās, lai laikus varētu pieteikties valsts un ES atbalsta saņemšanai.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!