• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Rīgas plānošanas reģiona teritorijas plānojumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.02.2007., Nr. 21 https://www.vestnesis.lv/ta/id/152550

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sociālajā jomā ieguldāmajiem Eiropas fondu līdzekļiem

Vēl šajā numurā

06.02.2007., Nr. 21

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Rīgas plānošanas reģiona teritorijas plānojumu

 

2.februārī Rīgas plānošanas reģiona attīstības padome, pamatojoties uz Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas sniegto pozitīvo atzinumu, apstiprināja izstrādāto Rīgas plānošanas reģiona teritorijas plānojumu.

Plānošanas reģiona teritorijas plānojums ir teritorijas plānošanas dokuments, kurš izstrādāts un stājies spēkā normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā un kurā izvērtēti esošie un perspektīvie reģiona attīstības resursi, atspoguļota teritorijas pašreizējā un plānotā izmantošana kā reģiona telpiskā struktūra un teritorijas izmantošanas aprobežojumi, ietverot reģiona vēlamās telpiskās struktūras vīziju pēc 20 gadiem, stratēģiju un rīcību tās sasniegšanai.

Ministrija piešķir teritorijas plānojuma izstrādei plānošanas reģiona attīstības padomei, rajona padomei, vietējai pašvaldībai mērķdotāciju. Mērķdotāciju piešķir līdz 75% no kopējām teritorijas plānojuma vai tā grozījumu izstrādes izmaksām, bet ne vairāk par 15 000 latiem plānošanas reģiona, rajona un republikas pilsētas teritorijas plānojumam, 12 000 latiem pilsētas un novada teritorijas plānojumam, 7000 latiem pagasta teritorijas plānojumam un 4000 latiem grozījumiem rajona plānojumā vai vietējās pašvaldības teritorijas plānojumā.

Teritorijas plānošanas likums paredz, ka visu līmeņu teritorijas plānojumiem jābūt spēkā esošiem, pašvaldībām līdz 2007.gada 31.decembrim jāizstrādā savas teritorijas plānojums.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!