• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Komisijas lēmumu samazināt emisijas kvotas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.01.2007., Nr. 15 https://www.vestnesis.lv/ta/id/152033

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par aktualitātēm energoefektivitātes un mājokļu jomā

Vēl šajā numurā

25.01.2007., Nr. 15

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Komisijas lēmumu samazināt emisijas kvotas

Trešdien, 24.janvārī, Ārlietu komisijas deputāti uzklausīja Vides ministrijas pārstāvju ziņojumu par Emisiju kvotu sadales plāna 2008.–2012.gadam atbilstību Latvijas interesēm.

Ārlietu komisija informē, ka Vides ministrijas pārstāvji iepazīstināja ar plāna izstrādes aspektiem un argumentāciju, kā arī ar Eiropas Komisijas (EK) emisijas kvotu politiku un pozīciju, kurā Latvijas sākotnēji pieprasītais emisijas kvotu apjoms ir ievērojami samazināts.

Komisija konstatēja, ka Eiropas Komisijas lēmums samazināt Latvijas kvotu apjomu nesaskan ar valsts interesēm. Latvijai, neiegūstot pietiekamu kvotu apjomu, tiek bremzēta tautsaimniecības attīstība un investoru piesaiste. Komentējot izveidojušos situāciju, Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš atzina, ka “Latvija faktiski ir iedzīta strupceļā, jo valsts dinamiskā attīstība nav iespējama bez enerģijas ražošanas jaudu palielināšanas, savukārt Eiropas Komisija ar savu lēmumu liedz Latvijai iespējas turpināt attīstību un sasniegt rietumvalstu līmeni”.

Komisijas deputāti bija vienisprātis, ka Latvijas attiecīgajām institūcijām šobrīd jāpieliek visas pūles un precīzi un argumentēti jāaizstāv valsts intereses EK. Ārlietu komisija aicināja Vides ministriju sadarbībā ar Ekonomikas ministriju un Ārlietu ministriju ņemt vērā deputātu ieteikumus, izstrādājot Latvijas pozīcijas, kā arī meklēt citus veidus, kā mainīt EK lēmumu. Deputāti pauda gatavību šo jautājumu aktualizēt arī dažādu starptautiska līmeņa tikšanos laikā. Ārlietu komisija aicināja Vides ministriju ieņemt stingru pozīciju par Latvijai piešķirto emisijas kvotu apjoma palielināšanu.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!