• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par vētras radīto zaudējumu kompensāciju pašvaldībām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.01.2007., Nr. 14 https://www.vestnesis.lv/ta/id/151972

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs, aicinot Latvijā veidot spēcīgus novadus

Vēl šajā numurā

24.01.2007., Nr. 14

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par vētras radīto zaudējumu kompensāciju pašvaldībām

 

Lai pašvaldības novērstu šā gada 14. un 15.janvāra vētras radītos zaudējumus skolās un bērnudārzos, kā arī objektos, kas nepieciešami būtisku pašvaldību funkciju izpildes nodrošināšanai, valdība rezervēja līdzekļus – 350 tūkstošus latu. Pašvaldībām dotācijas pieprasījums ministrijā jāiesniedz līdz 16.februārim.

Pašvaldībām dotācijas saņemšanai no Finanšu ministrijas apakšprogrammas “Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem” jāiesniedz Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijai akts, ka zaudējumi radušies katastrofu vai dabas stihiju rezultātā, un apraksts par konstatētajiem zaudējumiem un bojājumiem. Nepieciešama detalizēta radīto zaudējumu novēršanas koptāme ar veicamo darbu un pasākumu izmaksu kalkulācija, apliecinājums no būvvaldes, ka koptāmes aprēķinā iekļautās cenas atbilst vidējām tirgus cenām.

Tāpat pašvaldībai jāiesniedz apliecinājums, ka objekts ir pašvaldības īpašumā vai valdījumā, pārraudzībā, kā arī jānorāda informācija par pašvaldības līdzfinansējuma apmēru objektam radīto zaudējumu novēršanai, par nodarītajiem zaudējumiem, par to, vai pašvaldībai pienākas vai nepienākas apdrošināšanas atlīdzība, garantiju remonti, kā arī jānorāda resursu (ieņēmumu) un plānoto izdevumu tāmes.

Ministram līdz šā gada 1.martam jāiesniedz Ministru kabinetā detalizēta informācija par visiem pašvaldību objektiem, kam tika piešķirti valsts budžeta līdzekļi vētras radīto seku novēršanai.

Sīkāku informāciju par vētras seku novēršanai nepieciešamo līdzekļu pieprasīšanas kārtību skatīt ministrijas mājaslapā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!