• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Romas katoļu Baznīcas Latvijas arhibīskaps metropolīts Jānis kardināls Pujats. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.12.2006., Nr. 204 https://www.vestnesis.lv/ta/id/150430

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

22.12.2006., Nr. 204

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Romas katoļu Baznīcas Latvijas arhibīskaps metropolīts Jānis kardināls Pujats:

 

“Ir dzimis Pestītājs” (Lk 2,11)

Tas notika Jūdejas pilsētiņā Bētlemē, Senās Romas valsts nomalē. Diviem ceļotājiem no Nacaretes, Jāzepam un Marijai, kura bija mātes cerībās, vietējie cilvēki aiz līdzcietības parādīja kādu vecu nojumi Bētlemes malā, kur viņiem nācās sagaidīt Dieva Bērna piedzimšanu. Vēlāk Kristus, sprediķojot jūdiem, teica: “Es biju svešinieks, un jūs Mani uzņēmāt”(Mt 25,35).

Arī mēs dzīvojam lielas valstu savienības nomalē. Ne visi esam pārtikuši. Daudziem ir “Bētlemes” apstākļi. Rīgas dome šogad deva iespēju dažiem simtiem ģimeņu saņemt jaunus dzīvokļus. Tā ir laba dāvana. Rīgā darbojas vairākas nakts patversmes bezpajumtniekiem un virtuves nabadzīgajiem. “Es biju izsalcis, un jūs man devāt paēst”(Mt 25,35). Invalīdi var izmantot bezmaksas sabiedrisko transportu. Bez tam daudzi strādā citu labā par mazu algu. Tas ir liels upuris, ko tikai Dievs var novērtēt un atalgot. Dieva mīlestības dēļ to darot, viņi ir kā Evaņģēlijā minētā nabadzīgā atraitne, par kuru Kristus teica, ka viņa “ir vairāk ziedojusi nekā visi citi”(Lk 21,3). Labo darbu darītājiem Kristus dod savu svētību, teikdams: “Ko jūs esat darījuši vienam no vismazākajiem brāļiem, to jūs esat Man darījuši” (Mt 25,40). Dievs parādā nepaliek.

Novēlu visiem Dieva žēlastībā bagātus Ziemsvētkus!

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!