• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lēmums par atbildes sniegšanu uz deputātu jautājumiem 2006. gada 7. decembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.12.2006., Nr. 199 https://www.vestnesis.lv/ta/id/149770

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lēmums par Saeimas 2006. gada 14. decembra sēdes sasaukšanu un sēdes darba kārtību

Vēl šajā numurā

14.12.2006., Nr. 199

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lēmums par atbildes sniegšanu uz deputātu jautājumiem 2006. gada 7. decembrī

 

Saeimas Prezidijs nolemj:

Izziņot jautājumu, uz kuru tiks sniegta atbilde 2006.gada 7.decembrī pulksten 17.00:

Deputātu V.Agešina, J.Urbanoviča, N.Ušakova, A.Mirska un V.Orlova jautājums Ministru prezidentam A.Kalvītim (jautājumu reģistra Nr.1/J9)

“Par Satversmes tiesas sprieduma izpildi Liepājas speciālās ekonomiskās zonas valdē”

(pilns jautājuma teksts pielikumā).

Saeimas priekšsēdētājs I.Emsis

 Rīgā 2006.gada 4.decembrī


 

Pielikums

Par Satversmes tiesas sprieduma izpildi Liepājas speciālās ekonomiskās zonas valdē

God. A.Kalvīša kungs!

2006.gada 25.oktobrī Liepājas speciālās ekonomiskās zonas valde pieņēma lēmumu Nr.130 “Par dzīvojamo māju privatizāciju Liepājas ekonomiskās zonas teritorijā”, kura pielikumā Nr.2 iekļāva 57 Liepājas pašvaldībai piederošās dzīvojamās mājas, kuru privatizācija, pēc valdes domām, nav saskaņojama (saraksts pielikumā).

Atkārtota jautājuma skatīšana par dzīvojamo māju privatizāciju Liepājas SEZ teritorijā saistīta ar Satversmes tiesas 2006.gada 6.jūnija spriedumu, kas noteica, ka pašvaldībām nav tiesību saglabāt pašvaldību īpašumā izīrētās dzīvojamās mājas un dzīvokļus ar nolūku nodrošināt pašvaldību funkciju realizēšanu, un šīs izīrētās dzīvojamās mājas un izīrētie dzīvokļi nododami privatizācijai vispārējā kārtībā.

Satversmes tiesa uzsvēra, ka likumdevējs par Privatizācijas likuma (likuma “Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju”) pamatmērķi ir noteicis īrnieka tiesības privatizēt savu izīrēto dzīvokli. Pašvaldībām tas nav devis tiesības rīkoties ar to īpašumā esošo un iedzīvotājiem izīrēto dzīvojamo fondu, bet gan uzlicis pienākumu likumā noteiktajā kārtībā nodrošināt privatizācijas procesa īstenošanu.

No Liepājas SEZ valdes sagatavotā pamatojuma, kāpēc dzīvokļu privatizācijas procesa uzsākšana nebūtu saskaņojama, ir nepārprotami redzams, ka daļā no “neprivatizējamo” dzīvojamo māju atrodas izīrēti dzīvokļi, tādējādi šo dzīvokļu īrniekiem tiek liegtas viņu likumīgās tiesības privatizēt savu izīrēto dzīvojamo telpu. Ja Liepājas SEZ valde uzskata, ka šīs dzīvojamās mājas sakarā ar SEZ teritorijas plānojumu būtu jānojauc vai jāizmanto citiem mērķiem, tad gandrīz 10 gadu garumā, kopš darbojas Liepājas SEZ, gan SEZ valdei, gan Liepājas domei bija jārisina šo namu īrnieku izmitināšanas problēmas, lai viņu tiesības uz dzīvokļu privatizāciju netiktu pārkāptas. Ja Liepājas domei nav atbilstoša dzīvokļa piedāvājuma, tad tai nav tiesību liegt šo namu īrniekiem dzīvokļu privatizāciju, ja viņi to vēlas.

Liepājas SEZ valde, pieņemot lēmumu par daļas izīrēto pašvaldības dzīvojamo māju privatizācijas “nesaskaņošanu”, faktiski atsakās pildīt Latvijas Republikas likumus un Satversmes tiesas spriedumu.

Liepājas SEZ valde saskaņā ar Liepājas speciālās ekonomiskās zonas likumu (8.pants) atrodas Ministru kabineta pārraudzībā un tajā darbojas trīs valsts interešu pārstāvji, kas deleģēti no Ekonomikas ministrijas, Finanšu ministrijas un Satiksmes ministrijas. Valdes locekļus ieceļ Ministru kabinets.

Saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likumu (7.panta piektā daļa) pārraudzība nozīmē augstākas iestādes vai amatpersonas tiesības pārbaudīt zemākas iestādes vai amatpersonas lēmuma tiesiskumu un atcelt prettiesisku lēmumu. Tādēļ lūdzam Jūs, Ministru prezidenta kungs, atbildēt uz šādiem jautājumiem:

1. Vai Jūs esat informēts par situāciju, kāda izveidojusies Liepājas SEZ teritorijā ar izīrēto dzīvojamo namu nodošanu privatizācijai?

2. Kāds uzdevums 2006.gada 25.oktobra Liepājas SEZ valdes sēdes balsojumā par 57 namu privatizācijas nesaskaņošanu tika dots Ministru kabineta pārstāvjiem Liepājas SEZ valdē un kā šis uzdevums tika izpildīts?

3. Kādus pasākumus Jūs kā Ministru kabineta vadītājs plānojat veikt, lai nodrošinātu Satversmes tiesu sprieduma izpildi Liepājas SEZ?

Pielikumā:

Liepājas SEZ valdes 25.10.2006. lēmums Nr.130 un tā pielikums Nr.2 uz 3 lapām.

LR 9.Saeimas deputāti: V.Agešins, J.Urbanovičs,
N.Ušakovs, A.Mirskis, V.Orlovs

Rīgā 2006.gada 22.novembrī
 

 

Liepājas speciālās ekonomiskās zonas valdes lēmums Nr.130

Rīgā 2006.gada 25.oktobrī (prot. Nr.7, 21.p.)

Par dzīvojamo māju privatizāciju Liepājas speciālās ekonomiskās zonas teritorijā

Pamatojoties uz likuma “Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju” Pārejas noteikumu 16.punktu, Liepājas speciālās ekonomiskās zonas likuma 3.pantu, Likuma par ostām 7.panta 3.daļas 5. un 9.apakšpunktiem, Liepājas speciālās ekonomiskās zonas valde nolemj:

1. Saskaņot Liepājas speciālās ekonomiskās zonas teritorijā esošo Liepājas pilsētas pašvaldībai piederošo dzīvojamo māju privatizāciju saskaņā ar pielikumu Nr.1.

2. Nesaskaņojot Liepājas speciālās ekonomiskās zonas teritorijā esošo Liepājas pilsētas pašvaldībai piederošo dzīvojamo māju privatizāciju saskaņā ar pielikumu Nr.2.

3. Atcelt Liepājas speciālās ekonomiskās zonas valdes 2003.gada 2.oktobra lēmumu Nr.83 “Par dzīvokļu privatizāciju SEZ teritorijā”.

Liepājas speciālās ekonomiskās zonas valdes priekšsēdētājs U.Sesks

 

Pielikums Nr.2

Liepājas SEZ valdes 25.10.2006. lēmumam Nr. 130
“Par dzīvojamo māju privatizāciju
Liepājas speciālās ekonomiskās zonas teritorijā”

 

 

Liepājas speciālās ekonomiskās zonas teritorijā esošās Liepājas pilsētas pašvaldības dzīvojamās mājas, kurās nav saskaņojama dzīvokļu privatizācijas procesa uzsākšana:

Adrese

Pamatojums, kāpēc nav saskaņota privatizācijas procesa uzsākšana

1.

Atmodas bulvāris 6a

saskaņā ar Karostas dzīvojamā rajona detālo plānojumu (Apstiprināts ar Liepājas pilsētas domes 29.11.2003. lēmumu Nr.403) atrodas Karostas vēsturiskajā centrā; faktiskā izmantošana neatbilst reģistrētajai izmantošanai

2.

Atmodas bulvāris 8

saskaņā ar Karostas dzīvojamā rajona detālo plānojumu (Apstiprināts ar Liepājas pilsētas domes 29.11.2003. lēmumu Nr.403) atrodas Jūras katedrālei pieguļošā teritorijā, kurā daudzstāvu dzīvojamā apbūve rekonstruējama par mazstāvu dzīvojamo apbūvi

3.

Atmodas bulvāris 8b

saskaņā ar Karostas dzīvojamā rajona detālo plānojumu (Apstiprināts ar Liepājas pilsētas domes 29.11.2003. lēmumu Nr.403) atrodas Jūras katedrālei pieguļošajā teritorijā, kurā daudzstāvu dzīvojamā apbūve rekonstruējama par mazstāvu dzīvojamo apbūvi

4.

Atmodas bulvāris 8v

saskaņā ar Karostas dzīvojamā rajona detālo plānojumu (Apstiprināts ar Liepājas pilsētas domes 29.11.2003. lēmumu Nr.403) atrodas Ielu un maģistrāļu izbūves teritorijā (LM), kas paredzēta Ģenerāļa Baloža ielas pieslēguma Atmodas bulvārim izbūvei

5.

Atmodas bulvāris 16a

Karostas ziemeļu daļā, teritorijā bez vienotas inženierkomunikāciju sistēmas, paredzēta publiski pieejama teritorija

6.

Atmodas bulvāris 34a

Karostas ziemeļu daļā, teritorijā bez vienotas inženierkomunikāciju sistēmas, paredzēta publiski pieejama teritorija

7.

Baltijas iela 15/17

neapdzīvotas divas 5 stāvu ēkas

8.

Brīvības ielas 144

saskaņā ar spēkā esošo pilsētas pašvaldības teritorijas plānojumu atrodas ražošanas un noliktavu apbūves teritorija (RR)

9.

Cēsu rotas iela 2

neapdzīvota

10.

Cukura iela 26

saskaņā ar spēkā esošo pilsētas pašvaldības teritorijas plānojumu atrodas turpmākās izpētes teritorijā, faktiski atrodas pie jaunbūvējamās ostas ievedmaģistrāles pieslēguma Cukura ielas un Pulvera ielas apļveida krustojumam

11.

Cukura iela 34a

saskaņā ar spēkā esošo pilsētas pašvaldības teritorijas plānojumu atrodas ražošanas un noliktavu apbūves teritorija (RR)

12.

Ģenerāļa Baloža iela 1

neapdzīvota

13.

Ģenerāļa Baloža iela 10

neapdzīvota

14.

Ģenerāļa Baloža iela 12/18

neapdzīvotas četras ēkas

15.

Ģenerāļa Baloža iela 17

neapdzīvota

16.

Ģenerāļa Baloža iela 23

neapdzīvota

17.

Ģenerāļa Baloža iela 49

neapdzīvota

18.

Ģenerāļa Baloža iela

neapdzīvota

19.

Ģenerāļa Dankera iela 1 (Cēsu rotas iela 1)

neapdzīvota

20.

Imantas iela 1

neapdzīvota, izpostīta – bez logiem, durvīm nododama LR Aizsardzības ministrijai dzīvokļu izbūvei darbiniekiem

21.

Imantas iela 8

nepieciešama pašvaldības frakciju realizēšanai – Bērnu mūzikas skola

22.

Katedrāles iela 5

atrodas ostas teritorijā uz LR Satiksmes ministrijai piederošas zemes

23.

Katedrāles iela 5a

atrodas ostas teritorijā uz LR Satiksmes ministrijai piederošas zemes

24.

Katedrāles iela 9

saskaņā ar Karostas dzīvojamā rajona detālo plānojumu (Apstiprinās ar Liepājas pilsētas domes 29.11.2003.lēmumu Nr.403) atrodas Jūras katedrālei pieguļošajā teritorijā, kurā daudzstāvu dzīvojamā apbūve rekonstruējama par mazstāvu dzīvojamo apbūvi

25.

Katedrāles iela 11

saskaņā ar Karostas dzīvojamā rajona detālo plānojumu (Apstiprinās ar Liepājas pilsētas domes 29.11.2003.lēmumu Nr.403) atrodas ielu un maģistrāļu izbūves teritorijā (LM), kas paredzēta Ģenerāļa Baloža ielas pieslēguma Atmodas bulvārim izbūvei

26.

Katedrāles iela 13

saskaņā ar Karostas dzīvojamā rajona detālo plānojumu (Apstiprināts ar Liepājas pilsētas domes 29.11.2003.lēmumu Nr.403) atrodas Jūras katedrālei pieguļošajā teritorijā, kurā daudzstāvu dzīvojamā apbūve rekonstruējama par mazstāvu dzīvojamo apbūvi

27.

Katedrāles iela 15

saskaņā ar Karostas dzīvojamā rajona detālo plānojumu (Apstiprinās ar Liepājas pilsētas domes 29.11.2003.lēmumu Nr.403) atrodas Jūras katedrālei pieguļošajā teritorijā, kurā daudzstāvu dzīvojamā apbūve rekonstruējama par mazstāvu dzīvojamo apbūvi

28.

Katedrāles iela 17

saskaņā ar Karostas dzīvojamā rajona detālo plānojumu (Apstiprinās ar Liepājas pilsētas domes 29.11.2003.lēmumu Nr.403) atrodas Jūras katedrālei pieguļošajā teritorijā, kurā daudzstāvu dzīvojamā apbūve rekonstruējama par mazstāvu dzīvojamo apbūvi

29.

Krasta iela 4

Karostas ziemeļu daļā, teritorijā bez vienotas inženierkomunikāciju sistēmas

30.

Krasta iela 12

Karostas ziemeļu daļā, teritorijā bez vienotas inženierkomunikāciju sistēmas

31.

Lāčplēša iela 68

saskaņā ar spēkā esošo pilsētas pašvaldības teritorijas plānojumu atrodas līnījbūvju apbūves teritorijā, blakus dzelzceļa sliedēm

32.

Lazaretes iela 5

neapdzīvota

33.

Lazaretes iela 7

atrodas Karostas industriālā parka teritorijā

34.

Lazaretes iela 10

atrodas Karostas industriālā parka teritorijā

35.

Līgas iela 2

neapdzīvota

36.

Ložmetējnieku iela 2

neapdzīvota

37.

Neatkarības rotas iela 1

neapdzīvota

38.

Pulkveža Brieža iela 4

saskaņā ar Karostas dzīvojamā rajona detālo plānojumu (Apstiprināts ar Liepājas pilsētas domes 29.11.2003. lēmumu Nr.403) atrodas Karostas vēsturiskajā centrā; faktiskā izmantošanā neatbilst reģistrētajai izmantošanai

39.

Pulkveža Brieža iela 14a

saskaņā ar Karostas dzīvojamā rajona detālo plānojumu (Apstiprināts ar Liepājas pilsētas domes 29.11.2003. lēmumu Nr.403) atrodas Karostas vēsturiskajā centrā; faktiskā izmantošanā neatbilst reģistrētajai izmantošanai

40.

Spīdolas iela 3

neapdzīvota

41.

Studentu rotas iela 3

saskaņā ar Karostas dzīvojamā rajona detālo plānojumu (Apstiprināts ar Liepājas pilsētas domes 29.11.2003. lēmumu Nr.403) atrodas Karostas vēsturiskajā centrā; faktiskā izmantošana neatbilst reģistrētajai izmantošanai

42.

Studentu rotas iela 16

neapdzīvota, izpostīta – bez logiem, durvīm, nododama LR Aizsardzības ministrijai dzīvokļu izbūvei darbiniekiem

43.

Studentu rotas iela 18

neapdzīvota, izpostīta – bez logiem, durvīm, nododama LR Aizsardzības ministrijai dzīvokļu izbūvei darbiniekiem

44.

Trimpus iela 1

atrodas Karostas industriālā parka teritorijā

45.

Vingrošanas iela 1

neapdzīvota, daļēji nojaukta

46.

Vingrošanas iela 3

neapdzīvota, daļēji nojaukta

47.

Vingrošanas iela 5

neapdzīvota, izpostīta – bez logiem, durvīm

48.

Virssardzes iela 2/4

atrodas Karostas industriālā parka teritorijā

49.

Ziemupes iela 44

neapdzīvota, izpostīta – bez logiem, durvīm

50.

Zemgales iela 1

neapdzīvota, izpostīta – bez logiem, durvīm

51.

Zemgales iela 3

neapdzīvota, izpostīta – bez logiem, durvīm

52.

Zemgales iela 5

neapdzīvota, izpostīta – bez logiem, durvīm

53.

Zemgales iela 7

neapdzīvota, izpostīta – bez logiem, durvīm

54.

Zemgales iela 9

neapdzīvota, izpostīta – bez logiem, durvīm

55.

Zemgales iela 11

neapdzīvota, izpostīta – bez logiem, durvīm

56.

Zemgales iela 13

neapdzīvota, izpostīta – bez logiem, durvīm

57.

Zemgales iela 15/17

neapdzīvota, izpostīta – bez logiem, durvīm

Liepājas speciālās ekonomiskās zonas valdes priekšsēdētājs U.Sesks

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!