• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saņemot akreditācijas vēstules no Serbijas Republikas un Brazīlijas Federatīvās Republikas jaunajiem vēstniekiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.12.2006., Nr. 194 https://www.vestnesis.lv/ta/id/149229

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vakar, 5.decembra pievakarē, Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga ieradās valstsvizītē Luksemburgā

Vēl šajā numurā

06.12.2006., Nr. 194

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saņemot akreditācijas vēstules no Serbijas Republikas un Brazīlijas Federatīvās Republikas jaunajiem vēstniekiem

 

Akreditējot Serbijas Republikas vēstnieku

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga otrdien, 5.decembrī, pieņēma akreditācijas vēstuli no Serbijas ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka Latvijā Ninoslava Stojadinoviča (Ninoslav Stojadinovic). Pasniedzot akreditācijas vēstules, vēstnieks atzīmēja, ka šis ir vēsturisks brīdis Latvijas un Serbijas attiecībās, jo pirmo reizi diplomātisko attiecību vēsturē Serbiju Latvijā pārstāvēs akreditēts vēstnieks.

Sarunas laikā abas puses pārrunāja iespējas, kā attīstīt divpusējos kontaktus. Prezidente ar interesi uzklausīja vēstnieka stāstījumu par Serbijas aktuālo iekšpolitisko situāciju, kā arī valsts ārpolitiskajām prioritātēm. Abas puses pārrunāja NATO galotņu sanāksmē Rīgā pieņemto lēmumu, kas paredz programmas “Partnerattiecības mieram” uzsākšanu ar Serbiju. Runājot par Serbijas demokratizācijas reformu gaitu, prezidente apliecināja, ka Latvija ir gatava nodot savu pieredzi Serbijai, kā arī atzīmēja, ka stipra demokrātija ir vienīgais ceļš, kas ejams Eiropas valstīm.

 

Akreditējot Brazīlijas Federatīvās Republikas vēstnieku

Rīgas pilī notika arī Brazīlijas ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka Latvijā Antoniu Menas Gonsalveša (Antonio Mena Goncalves) akreditācijas ceremonija. Uzņemot vēstnieku Rīgas pilī, prezidente pauda gandarījumu par to, ka ir pavērusies jauna lappuse valstu attiecību attīstībā un ir daudz iespēju sadarbības paplašināšanai politikā, ekonomikā un kultūrā. Vēstnieks Antoniu Mena Gonsalvešs atzīmēja, ka ir gandarīts iesniegt akreditācijas vēstuli starptautiskā politikā plaši pazīstamai valsts vadītājai, kā arī priecājas par iespēju sadarboties ar valsti, kura pratusi atjaunot savu neatkarību, izcīnīt iespējas savas identitātes pastāvēšanai un tālākai attīstīšanai.

Prezidente atzīmēja, ka viņai ar Brazīliju ir bijuši kontakti, kas palikuši viņas atmiņā kā īpaši būtiski: “Savulaik latviešu kopiena organizēja Brazīlijā jaunatnes dienas, un tad Latvijas un Brazīlijas karogi plīvoja blakus, liecinot par mūsu abu tautu vēlmi sadarbotie.” Valsts prezidente arī ir devusi savu ieguldījumu Brazīlijas konstitūcijas sadaļā par zinātni 20.gs. 80.gados. Sarunas laikā pārrunāti arī aktuālākie jautājumi, kas saistīti ar Eiropas Savienības un Latīņamerikas sadarbību, tajā skaitā apspriesti enerģētikas politikas jautājumi. Sarunā pausts savstarpējs gandarījums par to, ka Latvija un Brazīlija aktīvi sadarbojas starptautiskajā arēnā, t.sk. ANO ietvaros.

Apspriežoties par kultūras jomu, prezidente sacīja, ka viens no brazīļu rakstniekiem Paulo Koelju ir plaši pazīstams arī Latvijā un viņa būtu priecīga redzēt, ja latviešu un brazīļu literatūra un to tulkojumi pavērtu jaunas iespējas, lai abas tautas tuvinātos.

Valsts prezidenta preses dienests

 

01.JPG (14752 bytes) 02.JPG (14769 bytes)

Vakar, 5.decembrī, Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga pieņēma akreditācijas vēstuli no Serbijas ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka Latvijā Ninoslava Stojadinoviča un Brazīlijas ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka Latvijā Antoniu Menas Gonsalveša
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!