• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par NATO Militārās komitejas priekšsēdētāja vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.12.2006., Nr. 192 https://www.vestnesis.lv/ta/id/148947

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidente, apmeklējot bērnu un jauniešu pasākumus "NATO Atvērtās mājas" Dailes teātrī 2006.gada 25.novembrī

Vēl šajā numurā

01.12.2006., Nr. 192

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par NATO Militārās komitejas priekšsēdētāja vizīti Latvijā

Ceturtdien, 30.novembrī, aizsardzības ministrs Atis Slakteris tikās ar NATO Militārās komitejas priekšsēdētāju ģenerāli Remonu Heno (Raymond Henault).

Tikšanās laikā apspriesta Latvijas bruņoto spēku attīstība un investīciju projekti aizsardzības sistēmas modernizācijā. R.Heno norādīja, ka Latvijas bruņotajiem spēkiem ir sekmīga sadarbība ar citām alianses dalībvalstīm, par ko liecina sekmīga iekļaušanās NATO ātrās reaģēšanas spēku sastāvā.

Latvijas aizsardzības ministrs Atis Slakteris informēja NATO Militārās komitejas priekšsēdētāju par prioritātēm aizsardzības budžeta plānošanā, uzsverot Nacionālo bruņoto spēku kvalitātes un efektivitātes jautājumus.

Sarunas laikā pārrunāta arī NATO un Eiropas Savienības sadarbība militārajā jomā.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

 

Ceturtdien, 30.novembrī, Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Juris Dalbiņš un komisijas deputāti tikās ar NATO Militārās komitejas priekšsēdētāju ģenerāli Reimonu Heno un viņa vadīto delegāciju.

NATO Militārās komitejas priekšsēdētājs ģenerālis R.Heno pauda atzinību Latvijai par lieliski paveikto darbu, organizējot NATO samitu Rīgā. Viņš interesējās par komisijas sadarbību ar valdību un militārajām struktūrām aizsardzības un iekšlietu jomā.

Puses pārrunāja Latvijas kā NATO dalībvalsts devumu drošības jomā, piedaloties starptautiskajās operācijas un misijās. Ģenerālis R.Heno atzīmēja, ka Latvija ir parādījusi sevi kā labu partneri. Viņš arī atzinīgi novērtēja Latvijas lēmumu palielināt karavīru skaitu starptautiskajā miera uzturēšanas misijā Afganistānā. Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētāja biedrs Juris Dobelis uzsvēra, ka galīgais lēmums par misiju Afganistānā būs jāpieņem Saeimai.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!