• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Gruzijas parlamenta spīkeri 2006.gada 29.novembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.11.2006., Nr. 191 https://www.vestnesis.lv/ta/id/148829

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Kanādas premjerministru 2006.gada 29.novembrī

Vēl šajā numurā

30.11.2006., Nr. 191

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Gruzijas parlamenta spīkeri 2006.gada 29.novembrī

 

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga trešdien, 29.novembrī, Rīgas pilī tiekoties ar Gruzijas parlamenta spīkeri Nino Burdžanadzi, atzinīgi novērtēja Gruzijas demokratizācijas reformu gaitu. Prezidente uzsvēra, ka līdztekus NATO galotņu sanāksmei notikušās sabiedriskās diplomātijas aktivitātes ir iekļāvušas arī Gruzijas līdzdalību, kas mērķtiecīgi virzās uz NATO tālāku integrāciju. V.Vīķe-Freiberga izteica gandarījumu par Rīgas NATO galotņu sanāksmē pieņemto deklarāciju, kas ir pamudinājums Gruzijai un citām valstīm, kas tiecas uz NATO, turpināt iesākto darbu.

Nino Burdžanadze izteica lielu pateicību Latvijai un personīgi Valsts prezidentei par atbalstu un pieredzes sniegšanu Gruzijai demokratizācijas procesā, iedibinot un stiprinot tiesiskumu, efektīvu valsts pārvaldi, pilsonisku sabiedrību un citus būtiskus demokrātijas principus. “Man ir liels gods būt Rīgā tik daudzu draugu vidū un pārstāvēt Gruziju. Liels paldies Latvijas prezidentei, parlamentam, valdībai un sabiedrībai, kas dažādos veidos izrādījusi solidaritāti un atbalstu Gruzijas ceļam. Mēs protam to novērtēt,” sacīja N.Burdžanadze.

Sarunā pārrunāta Gruzijas izaugsme un sasniegumi ekonomiskajā jomā, tiesiskuma tālākā iedibināšanā un korupcijas apkarošanā.

Pēc sarunas LATO jauniešu grupas pārstāves Irīnas Ivaškinas klātbūtnē Valsts prezidente pasniedza N.Burdžanadzei vairākus albumus, kuros Latvijas jaunieši īpašā akcijā, solidarizējoties ar Gruzijas centieniem, ir savākuši vairākus simtus plaukstu nospiedumu. Jauniešu atbalsta balsojums Gruzijai notika Vidzemes augstskolā, Dobeles rajonā un visās Latvijas Universitātes fakultātēs.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!