• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Kanādas premjerministru 2006.gada 29.novembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.11.2006., Nr. 191 https://www.vestnesis.lv/ta/id/148826

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Lielbritānijas premjerministru 2006.gada 29.novembrī

Vēl šajā numurā

30.11.2006., Nr. 191

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Kanādas premjerministru 2006.gada 29.novembrī

 

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga trešdien, 29.novembrī, NATO galotņu sanāksmes ietvaros tikās ar Kanādas premjerministru Stīvenu Hārperu. S.Hārpers sarunā uzsvēra, ka NATO galotņu sanāksme ir noritējusi ļoti sekmīgi un tā ir patiesi vēsturiska, jo norit valstī, kas ilgu laiku atradusies PSRS totalitārajā režīmā, bet atgūtās neatkarības gados sasniegusi milzīgu izaugsmi un panākusi ļoti daudz visās dzīves jomās.

Prezidente atzīmēja Baltijas valstu un Austrumeiropas valstu sasniegumus kopumā, norādot, ka ar politisko gribu un mērķtiecību var panākt ātru izaugsmi un tas ir arī pamudinājums tām valstīm, kas vēl atrodas reformu procesa vidū, turpināt pārveides uzdevumus. Sarunā prezidente un Kanādas premjers uzsvēra abu valstu ieinteresētību turpmāk veidot ciešākus ekonomiskos kontaktus un sadarbību starp universitātēm. Sarunā piedalījās arī Latvijas premjerministrs Aigars Kalvītis, runājot par Latvijas un Kanādas ekonomiskajiem kontaktiem. Vaira Vīķe-Freiberga tikšanās laikā atzīmēja, ka Latvija būtu pateicīga par iespēju drīzumā atcelt vīzu režīmu starp Latviju un Kanādu. Kanādas premjerministrs atzīmēja, ka šobrīd notiek ekspertu konsultācijas starp abām valstīm un vēl ir jāveic pēdējie soļi, kas nepieciešami, lai Kanāda, balstoties uz tās izvirzītajiem objektīvajiem kritērijiem, varētu atcelt vīzu režīmu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!