• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzrunājot NATO sanāksmes Rīgas konferences dalībniekus Mazajā ģildē 2006.gada 27.novembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.11.2006., Nr. 191 https://www.vestnesis.lv/ta/id/148813

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzrunājot NATO Transformācijas izstādes rīkotājus un interesentus Olimpiskajā centrā 2006. gada 28. novembrī

Vēl šajā numurā

30.11.2006., Nr. 191

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzrunājot NATO sanāksmes Rīgas konferences dalībniekus Mazajā ģildē 2006.gada 27.novembrī:

 

Ģenerālsekretāra kungs [NATO ģenerālsekretārs Jāps de Hops Shefers]! Shefera kundze! Senator Lugar [ASV senators Ričards Lugars]! Džuljāni kungs [bijušais Ņujorkas mērs Rūdolfs Džuljāni]! Gruzijas parlamenta spīkera kundze [Nino Burdžanadze]! Ekselences! Dāmas un kungi! Dārgie draugi!

Man ir patiess prieks kā prezidentei redzēt jūs visus šeit šinī ārkārtīgi svarīgajā notikumā, jo šī galotņu sanāksme, kas notiek Rīgā, ir ļoti īpaša dažādu iemeslu pēc, un viens no šiem iemesliem ir tas, ka tādējādi tiek parādīts, kā NATO no organizācijas, kas stājās pretī dzelzs priekškara virzīšanai uz priekšu, ir pārveidojusies daudz plašākā organizācijā. NATO mums šeit, Latvijā, atgādina par tām lielajām izmaiņām, kas mums notikušas. Mums ir jābūt priecīgiem par to, ka Eiropa vairs nav sadalīta. Cik ļoti mums ir paveicies, ka tik daudzās valstīs ir radusies iespēja atgūt neatkarību, ir iespēja noteikt pašiem savu nākotni un attīstību, kā arī dzīvot mierā, drošībā un demokrātijā.

Mums ir snieguši tik daudz atbalsta pievienošanās procesā NATO. Mēs īpaši vēlamies pateikties mūsu īpašajam viesim senatoram Lugara kungam, kurš vienmēr ir atbalstījis Baltijas valstu neatkarības centienus, arī tad, kad tas bija tikai kā sapnis, kā teorētiska iespēja, bet ne kaut kas, kas būtu praktiski sasniedzams šo cilvēku dzīves laikā. Senator Lugar, es gribētu jums pateikties par visiem tiem gadiem, kurus jūs bijāt uzticīgs saviem principiem un palīdzējāt pārliecināt savus kolēģus un politiķus ASV par to, cik svarīgi ir ievērot principu, ka nācijai ir tiesības noteikt savu nākotni un nācijai, kas ir bijusi neatkarīga, ir jādod iespēja atgūt šo neatkarību.

Es vēlētos pateikties arī ģenerālsekretāra kungam, kurš atbalstīja mūsu kandidatūru NATO galotņu sanāksmes organizēšanai Rīgā. Varbūt tas nav uzreiz acīm redzams, bet, tiklīdz šis lēmums tika pieņemts, visi saprata, cik simboliski ir organizēt šo galotņu sanāksmi Rīgā.

Dāmas un kungi!

Es esmu priecīga redzēt šeit tik daudz izcilu viesu, izcilu zinātnieku, kuri ir domājuši par drošības jautājumiem un par to, kā nācijas varētu nodrošināt kolektīvo drošību, sadarbojoties, atbalstot vienai otru, kā arī veicinot demokrātisku un brīvu diskusiju, runājot gan par ilgtermiņa, gan īstermiņa stratēģijām. Šajā konferencē piedalās cilvēki ar dažādu veidu pieredzi – gan zinātnieki, gan deputāti, gan valsts ierēdņi, gan politiķi.

Es gribētu pateikties arī cilvēkiem no NATO konferences atbalsta grupas, kas ar saviem ziedojumiem palīdzēja organizēt šo konferenci. Es gribētu pateikties jums visiem un novēlēt auglīgu, interesantu konferenci un it īpaši – lai jūsu idejas kalpotu par iedvesmu un vadlīniju tiem valstu vadītājiem, kuri šeit satiksies Rīgas galotņu sanāksmē un pieņems lēmumus, kas ietekmēs ne tikai dalībvalstis, bet arī citas pasaules valstis.

Paldies! Man ir patiess prieks jūs redzēt.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!