• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par starptautiskajiem mantojuma darījumiem Eiropā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.11.2006., Nr. 187 https://www.vestnesis.lv/ta/id/148333

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru 2006.gada 16.novembra sanāksmē

Vēl šajā numurā

21.11.2006., Nr. 187

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par starptautiskajiem mantojuma darījumiem Eiropā

 

Eiropas Parlaments (EP) vērš uzmanību uz atšķirībām starp starptautisko privāttiesību un dalībvalstu materiālo tiesību sistēmām mantošanas un testamentu jomā. 16.novembrī pieņemtajā ziņojumā EP aicina Eiropas Komisiju 2007.gadā nākt klajā ar likumdošanas priekšlikumu šajā jomā, norādot, ka starptautisku mantojuma darījumu skaits Eiropā joprojām pieaug.

Pamatojoties uz Eiropas Komisijas publicēto apspriežu dokumentu, Eiropas Parlaments aicina Komisiju iesniegt likumdošanas priekšlikumu par mantošanu un testamentiem. Deputāti uzsver, ka Eiropas Savienībā katru gadu tiek veikti 50000 līdz 100000 starptautiski mantojuma darījumi.

Parlaments aicina Komisiju izsludināt konkursu informācijas kampaņai starptautisku testamentu un mantošanas darījumu jomā. Kampaņa tiktu adresēta šīs jomas profesionāļiem. Deputāti aicina izveidot civillietu jomas praktiķu tīkla izveidi, lai veicinātu profesionāļu savstarpēju uzticēšanos, informācijas apmaiņu un izstrādātu labāko praksi.

Eiropas Parlamenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!