• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saņemot akreditācijas vēstules no Maķedonijas, Meksikas un Slovēnijas jaunajiem vēstniekiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.11.2006., Nr. 174 https://www.vestnesis.lv/ta/id/146917

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

01.11.2006., Nr. 174

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saņemot akreditācijas vēstules no Maķedonijas, Meksikas un Slovēnijas jaunajiem vēstniekiem

 

MAKEDONIJA.JPG (14790 bytes) MEKSIKA.JPG (17872 bytes)
SLOVENIJA.JPG (16793 bytes)

Latvijas Republikas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 31.oktobrī, Rīgas pilī pieņēma akreditācijas vēstules no bijušās Dienvidslāvijas Republikas Maķedonijas ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka Latvijā Dimko Kokaroski; Meksikas Savienoto Valstu ārkārtējās un pilnvarotās vēstnieces Latvijā Normas Bertas Pensado Moreno; Slovēnijas Republikas ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka Latvijā Vojislava Šuca
Foto: Normunds Mežiņš, A.F.I.; Boriss Koļesņikovs, “LV”

 

Akreditējot bijušās Dienvidslāvijas Republikas Maķedonijas vēstnieku

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga otrdien, 31.oktobrī, Rīgas pilī pieņēma bijušās Dienvidslāvijas Republikas Maķedonijas ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka Latvijā Dimko Kokaroski (Dimko Kokaroski) akreditācijas vēstuli. Valsts prezidente sarunā apliecināja Latvijas atbalstu un gatavību dalīties savā pieredzē ar bijušo Dienvidslāvijas Republiku Maķedoniju tās centienos iestāties Eiropas Savienībā (ES) un tuvināties NATO. Vēstnieks informēja Latvijas prezidenti par aktualitātēm Balkānu reģionā un savā valstī, atzīmējot, ka daudz pūļu tiek veltīts reformām visdažādākajās jomās, lai valsts atbilstu ES un NATO kritērijiem un lai sekmētu valsts attīstību, tomēr ir vēl daudz vietēja un starptautiska mēroga problēmjautājumu. Vēstnieks īpaši uzsvēra nepieciešamību reformēt tieslietu sistēmu un uzlabot ekonomisko situāciju valstī. Prezidente no Latvijas pieredzes atzīmēja, ka ir svarīgi veikt reformas iespējami straujākā tempā un gūt sabiedrības atbalstu valsts iecerētajiem mērķiem.

 

Akreditējot Meksikas Savienoto Valstu ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga otrdien Rīgas pilī pieņēma Meksikas ārkārtējās un pilnvarotās vēstnieces Latvijā Normas Bertas Pensado Moreno (Norma Bertha Pensado Moreno) akreditācijas vēstuli. Abas puses bija vienisprātis, ka Latvijas un Meksikas attiecības ir labas, bet pastāv plašas iespējas abu valstu sadarbības izvēršanai dažādās jomās. Īpaša interese tika pausta par kultūras apmaiņas programmām un tūrismu. Šā gada decembrī jau plānotas Latvijas Nacionālās operas viesizrādes Meksikā. Sarunas laikā pārrunāta arī Latvijas un Meksikas sadarbība starptautiskajās organizācijās, kā arī Latīņamerikas un Eiropas Savienības sadarbība. Vēstniece informēja prezidenti par aktuālajiem notikumiem savā valstī.

 

Akreditējot Slovēnijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga otrdien Rīgas pilī saņēma akreditācijas vēstuli arī no Slovēnijas ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka Latvijā Vojislava Šuca (Vojislav Šuc). Sarunas laikā abas puses uzsvēra, ka Latvijai un Slovēnijai ir izvērtušās ļoti labas, aktīvas un draudzīgas attiecības, ko nosaka arī abu valstu dalība Eiropas Savienībā un NATO.

Vēstnieks informēja par būtiskākajiem savas valsts jaunumiem ārpolitiskajā un iekšpolitiskajā laukā, atzīmējot, ka Slovēnija pēc pāris mēnešiem ieviesīs eiro. “Esam pārliecināti, ka tas mudinās valstī vēl spraigāk Slovēnijā attīstīties uzņēmējdarbībai un kopumā veicinās valsts labklājību,” sacīja V.Šucs. V.Vīķe-Freiberga apsveica Slovēniju ar šo sasniegumu. Prezidente arī uzsvēra, ka politiķiem vēl ir daudz darāmā, lai ar dažādu sadarbības programmu starpniecību visdažādākajās sfērās panāktu, ka Eiropas valstu iedzīvotāji “neuztvertu vairs Eiropas Savienību kā kaut ko teorētisku, bet gan saredzētu tās ikdienas praktisko pusi, iepazītu cilvēkus un viņu dzīvi citās valstīs”.

V.Vīķe-Freiberga un V.Šucs dalījās savu valstu pieredzē ES kaimiņiniciatīvas jautājumos, nododot savu valstu demokratizācijas un reformu pieredzi abu reģionu kaimiņvalstīm. Abas puses apspriedās par NATO galotņu sanāksmē Rīgā gaidāmo dienaskārtību, kā arī pārrunāja Latvijas un Slovēnijas iesaistīšanos miera nodrošināšanas misijās Eiropas kontinentā un citur pasaulē. Tika runāts arī par nepieciešamību dalībvalstīm neatlaidīgi turpināt pūliņus reformēt ANO tās efektivitātes labā.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!