• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pieņemot atvadu vizītē Dienvidāfrikas Republikas vēstnieci. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.11.2006., Nr. 174 https://www.vestnesis.lv/ta/id/146916

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saņemot akreditācijas vēstules no Maķedonijas, Meksikas un Slovēnijas jaunajiem vēstniekiem

Vēl šajā numurā

01.11.2006., Nr. 174

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pieņemot atvadu vizītē Dienvidāfrikas Republikas vēstnieci

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga otrdien, 31.oktobrī, Rīgas pilī pateicās Dienvidāfrikas Republikas vēstniecei Latvijā Gledisai Sonto Kudjoe (Gladys Sonto Kudjoe) par ieguldītajām pūlēm abu valstu sadarbības paplašināšanā. Vēstniece ieradās pie prezidentes atvadu vizītē. Sarunas laikā vēstniece izteica prieku, ka viņas darbības laikā ir izdevies veicināt abu valstu iedzīvotāju interesi, rosināt uzņēmējdarbības sakarus, kā arī vērot Latvijas un Dienvidāfrikas Republikas veiksmīgu sadarbību starptautisko organizāciju ietvaros.

V.Vīķe-Freiberga augstu novērtēja daudzkārtējos kontaktus ar Dienvidāfrikas Republikas prezidentu Tabo Mbeki (Thabo Mbeki), kā arī Dienvidāfrikas Republikas straujo izaugsmi, kalpojot par veiksmīgu paraugu, kā no aparteīda nomocītas zemes kļūt par vienu no dinamiskāk augošajām valstīm Āfrikas kontinentā. “Esmu bijusi aparteīda muzejā Johannesburgā, un tas patiesi atspoguļo jūsu valsts panākumus savas vēstures apzināšanā un nākotnes veidošanā,” piebilda prezidente.

Sarunā liela uzmanība tika pievērsta Āfrikas Savienības lomai un uzdevumiem Āfrikas kontinenta drošības un attīstības stiprināšanā, kā arī joprojām neatrisinātajiem konfliktiem Darfūrā, Kongo un citās kontinenta valstīs. “Starptautiskajai sabiedrībai un ANO kā institūcijai tiešām jāpanāk, lai princips par atbildību aizstāvēt cilvēkus patiešām tiktu īstenots, jo mierīgie iedzīvotāji turpina ciest šajos krīzes punktos,” sacīja V.Vīķe-Freiberga.

Valsts prezidenta preses dienest

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!