• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Igaunijas sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.10.2006., Nr. 172 https://www.vestnesis.lv/ta/id/146627

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes Velsas pirmā ministra vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

27.10.2006., Nr. 172

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Igaunijas sadarbību

 

Ārlietu ministrs Artis Pabriks ceturtdien, 26.oktobrī, iepazīšanās vizītē tikās ar Igaunijas vēstnieku Latvijā Jāku Jērītu (Jaak Jõerüüt) un atzina, ka mūsu valstīm ir jāvairo zināšanas vienai par otru, jo iedzīvotājiem trūkst informācijas par plašajiem abu valstu sadarbības aspektiem, jaunu investīciju un tūrisma iespējām.

Amatpersonas vienojās, ka jāturpina sagatavot “Igauņu–latviešu vārdnīcu”, kā arī pauda vienprātību par Latvijas, Lietuvas un Igaunijas sadarbības veicināšanu baltu un igauņu valodas mācības sekmēšanā ārpus Baltijas valstīm.

Ārlietu ministrs Artis Pabriks pauda vēlmi tuvākajā laikā noslēgt līgumu par sadarbību meklēšanā un glābšanā uz jūras un pateicās par Igaunijas Bruņoto spēku sniegto atbalstu Latvijai NATO Rīgas samita drošības pasākumos.

Artis Pabriks pauda gandarījumu, ka jaunais Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess savā pirmajā ārvalstu vizītē 16.oktobrī apmeklēja tieši Latviju.

Ārlietu ministrs un Igaunijas vēstnieks negatīvi novērtēja Šengenas līguma zonas paplašināšanas atlikšanu, jo abas valstis tam būtu laikus sagatavojušās, turklāt termiņa atlikšana traucēs uzņēmējdarbību un tūrismu.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!