• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes Velsas pirmā ministra vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.10.2006., Nr. 172 https://www.vestnesis.lv/ta/id/146625

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par 2006.gada Saharova balvas piešķiršanu

Vēl šajā numurā

27.10.2006., Nr. 172

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes Velsas pirmā ministra vizīti Latvijā

 

A47.JPG (13371 bytes)

Vakar, 26.oktobrī, Rīgas pilī: Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga ieinteresētā sarunā ar Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes Velsas pirmo ministru Rodri Morganu (attēlā pa kreisi) un Apvienotās Karalistes vēstnieku Ianu Bondu
Foto: Inga Kundziņa, A.F.I.

Pie Valsts prezidentes

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga 26.oktobrī Rīgas pilī tikās ar Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes Velsas pirmo ministru Rodri Morganu (Rhodri Morgan).

Tiekoties tika izteikts gandarījums, ka pēdējo gadu laikā tik dinamiski izvērtušās Latvijas un Velsas attiecības gan ekonomiskajā sadarbībā, gan atrodot abpusējas intereses saites starp abu pušu izglītības un kultūras cilvēkiem. Īpašu uzmanību sarunā R.Morgans veltīja Eiropas mazo valodu saglabāšanai un attīstībai, stāstot prezidentei par Velsas bilingvālo izglītību, kas ietver velsiešu valodas apguvi, kā arī vēloties uzzināt par Latvijas pieredzi valodu apgūšanā. V.Vīķe-Freiberga uzsvēra, ka mazās Eiropas valodas ir īpaša Eiropas kontinenta bagātība, kas cieši saistīta ar tās tautu identitāti un pašizpausmi.

Abas puses arī novērtēja bilingvālās izglītības sistēmas nozīmi, kas skolēnam ļauj pilnībā iesaistīties valsts norisēs, kā arī paturēt savas etniskās kultūras saites. Pēc prezidentes sacītā, arī nākamajai Latvijas valdībai būs jāturpina iecere, kas vērsta uz to, lai bērni, kuri ar vecākiem dzīvojuši ārpus Latvijas, piemēram, Lielbritānijā vai Īrijā, būtu spējīgi pilnībā atgriezties Latvijas izglītības sistēmā.

Valsts prezidenta preses dienests

 

Pie ārlietu ministra

Ārlietu ministrs Artis Pabriks ceturtdien, 26.oktobrī, tikās ar Velsas pirmo ministru Rodri Morganu (Rhodri Morgan) un pārrunāja darbaspēka migrācijas problemātiku Eiropas Savienībā.

Velsas pirmais ministrs informēja, ka pēc pēdējās Eiropas Savienības paplašināšanās Lielbritānijā ieceļojis neparedzēti liels viesstrādnieku skaits, kas ir liels ieguvums tās ekonomikai, taču Lielbritānija piesardzīgi raugās uz tālāku darba tirgus atvēršanu.

Artis Pabriks atzina, ka Latvija negrasās ierobežot darbaspēka plūsmu no topošajām Eiropas Savienības dalībvalstīm – Bulgārijas un Rumānijas, jo tās ir bijušas vienā paplašināšanās kārtā ar Latviju, turklāt mums nav ne politisku, ne ekonomisku iemeslu to darīt. Latvija uzskata, ka brīva darbaspēka kustība vairo Eiropas konkurētspēju pasaules tirgū.

A.Pabriks Velsas pirmajam ministram izteica cerību, ka lielākā daļa no Latvijas izceļojošo iedzīvotāju līdz ar mūsu valsts ekonomisko izaugsmi atgriezīsies dzimtenē. Tādēļ mūsu valsts cenšas uzturēt ciešu saikni ar latviešu diasporu ārvalstīs.

Puses pārrunāja arī Eiropas Savienības enerģētikas politiku. Ārlietu ministrs informēja par iespējām izmantot Latvijas dabasgāzes krātuves, kas šobrīd netiek pilnībā noslogotas. Tāpat viņš norādīja, ka Latvijā šobrīd ir investīcijām draudzīga nodokļu politika, kas var piesaistīt Lielbritānijas uzņēmējus.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!