• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts sekretāru 2006.gada 26.oktobra sanāksmē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.10.2006., Nr. 172 https://www.vestnesis.lv/ta/id/146623

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par tikšanos Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā

Vēl šajā numurā

27.10.2006., Nr. 172

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts sekretāru 2006.gada 26.oktobra sanāksmē

 

TM: Par saprašanās memorandu starp Baltijas valstu drošības iestādēm

Ceturtdien, 26.oktobrī, Valsts sekretāru sanāksmē tika izsludināts projekts noteikumiem, ar kuriem paredzēts apstiprināt saprašanās memorandu starp Latvijas Republikas Satversmes aizsardzības biroju, Igaunijas Republikas Aizsardzības ministriju un Lietuvas Republikas Nacionālās aizsardzības ministriju par kopējo klasificēto sakaru un informācijas sistēmu projektu drošības akreditāciju un drošības vadību.

Kā teikts Tieslietu ministrijas (TM) sagatavotajā paskaidrojuma rakstā, saprašanās memorands nepieciešams, lai veiktu akreditāciju triju Baltijas valstu izveidotajam BALTNET tīklam un citām nākotnē veidojamajām kopējās informācijas un sakaru sistēmām, kurās apstrādā valsts noslēpumu un Ziemeļatlantijas līguma organizācijas (NATO) klasificēto informāciju. Memorands ir svarīgs nosacījums Baltijas valstu turpmākai integrācijai NATO, uzsvērts TM paskaidrojuma rakstā.

2000.gadā starp Latviju, Igauniju un Lietuvu tika noslēgti divpusējie valdību līgumi par savstarpēju klasificētās informācijas aizsardzību. Tomēr šie līgumi nenoteica, kā tiek veikta elektroniskā veidā pārraidītās klasificētās informācijas aizsardzība. Memoranda ietvaros valstis vienojas, ka tiks izveidota kopēja drošības akreditācijas un vadības grupa, kurā saskaņots ar kopējo informācijas un sakaru sistēmu akreditēšanu saistītos jautājumus. Katra puse darbam vadības grupā pilnvaros savus pārstāvjus.

Ministru kabineta noteikumu projekta īstenošana ir ieplānota Satversmes aizsardzības budžetā.

Noteikumu projekts nodots saskaņošanai Finanšu, Ārlietu, Aizsardzības, Iekšlietu un Satiksmes ministrijai un Īpašu uzdevumu sekretariātam elektroniskās pārvaldes lietās.

Tieslietu ministrijas
Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!