• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par tikšanos Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.10.2006., Nr. 172 https://www.vestnesis.lv/ta/id/146622

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas 2006.gada 26.oktobra sēdē

Vēl šajā numurā

27.10.2006., Nr. 172

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par tikšanos Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā

 

Ceturtdien, 26.oktobrī, Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētājs Staņislavs Šķesters, komisijas deputāti un Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Andris Jaunsleinis tikās ar Lietuvas Republikas Seima Valsts pārvaldes un pašvaldības komitejas pārstāvjiem.

Tiekoties S.Šķesters iepazīstināja Lietuvas Seima radnieciskās komisijas pārstāvjus ar komisijas darbību, raksturojot tajā skatāmo jautājumu loku un paveikto likumdošanas jomā 8.Saeimas sasaukuma laikā. Kā nozīmīgu S.Šķesters minēja komisijas darbu pie administratīvi teritoriālās reformas izstrādes, liela vērība veltīta arī pašvaldību reglamentējošo normatīvo aktu pilnveidošanai.

Arī Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis A.Jaunsleinis Seima deputātus iepazīstināja ar savienības darbību un funkcijām. Viņš atzina, ka Latvijas Pašvaldību savienībai ir izveidojusies veiksmīga sadarbība ar Valsts pārvaldes un pašvaldības komisiju, savstarpēji konsultējoties par dažādiem valsts pārvaldes jautājumiem.

Puses pārrunāja aktualitātes Valsts civildienestā, tostarp 8.Saeimas laikā izstrādāto Valsts civildienesta ierēdņu disciplinārās atbildības likumu.

Puses sprieda arī par reģionālās sadarbības nozīmi un bija vienisprātis, ka šajā jomā jāveicina vēl ciešāks dialogs.

Tikšanās nobeigumā abu valstu parlamentārieši atzinīgi novērtēja līdzšinējo sadarbību un izteica cerību par tās padziļināšanos arī turpmāk.

Ceturtdien, 26.oktobrī, Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sekretārs Pēteris Ontužāns tikās ar Igaunijas Republikas Raplas apriņķa pārvaldes un pašvaldību delegāciju un Madonas rajona padomes pārstāvjiem.

Sarunas sākumā Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sekretārs P.Ontužāns iepazīstināja Raplas apriņķa pārvaldes un pašvaldību delegāciju un Madonas rajona padomes pārstāvjus ar komisijas galvenajiem darbības virzieniem un pastāstīja par parlamentāro sadarbību ar dažāda līmeņa institūcijām.

P.Ontužāns informēja viesus par situāciju, kāda izveidojusies reģionālās reformas izstrādes jomā. Viņš īpaši akcentēja nepieciešamību atbalstīt tos reģionus Latvijā, no kuriem iedzīvotāji brauc projām, kā arī atvieglot uzņēmējdarbību mazajiem un vidējiem uzņēmumiem.

Sarunas gaitā tika pārrunāti arī jautājumi, kas skar sociālo, komunālo un transporta pakalpojumu jomu, to skaitā iespējas, izmantojot Eiropas Savienības strukturālos fondus, veicināt reģionālo infrastruktūru sakārtošanu.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!