• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Beigusies video aptaujas "Eiropa kafijas biezumos" filmēšana. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.10.2006., Nr. 169 https://www.vestnesis.lv/ta/id/146250

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru 2006.gada 19.oktobra sanāksmē

Vēl šajā numurā

24.10.2006., Nr. 169

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Beigusies video aptaujas “Eiropa kafijas biezumos” filmēšana

 

Eiropas Parlamenta deputāts Rihards Pīks un fotogrāfs Gunārs Binde beiguši video aptaujas “Eiropa kafijas biezumos” filmēšanu. Video aptaujas mērķis ir izzināt Latvijas iedzīvotāju domas par Latvijas un Eiropas attīstības vīziju, īpaši ņemot vērā, ka Eiropas Savienībā šobrīd pasludināts “pārdomu periods” par kontinenta nākotni. Nākamajā nedēļā projekta autori sāks safilmētā materiāla montāžu.

“Tautā nereti saka, ka kafijas biezumos iespējams zīlēt nākotni. Arī mūsu projekts top laikā, kad Eiropai trūkst skaidra nākotnes redzējuma. Pēc franču un nīderlandiešu “nē” konstitūcijai Eiropa ir nomaldījusies kafijas biezumu tumšajā masā,” uzskata projekta autors R.Pīks, “lai arī Briselē bieži uzstāj, ka par Eiropas nākotni jājautā pašiem pilsoņiem, līdz šim nav rastas efektīvas metodes, kā viņu domas apkopot.”

“Šajā kontekstā mums radās ideja ar videokameru plecā un fotoaparātu pie acs apbraukāt Latviju – Balvus, Sabili, Talsus, Aizkraukli, Tomi, Rēzekni, Preiļus, Skulti, Rīgu – un lūgt cilvēkiem iztēloties Latviju un Eiropu pēc 15–20 gadiem. Tādējādi tiek vāktas šī laikmeta liecības un vīzijas,” stāsta R.Pīks.

“Par Latvijas nākotni mūsu līdzcilvēkiem lielākoties ir mēreni pozitīvs iespaids. Lielākā daļa nākotni savā valstī iztēlojas, par izejas pozīciju pieņemot savu paša dzīvi un tās attīstības redzējumu. Par Eiropas nākotni cilvēkiem ir abstraktāks priekšstats, dažiem rādās pat apokaliptiskas vīzijas,” secina R.Pīks.

Daži aptaujāto viedokļi bija ļoti oriģināli un pat šķietami nereāli. “Viens vīrs Aizkrauklē teica, ka pēc 20 gadiem Eiropā būs arī Japāna un Koreja. Tas nekas, ka mūs šķir Krievijas plašās zemes,” izklāsta R.Pīks.

Latvijas iedzīvotāju viedokļi tiks apkopoti DVD formātā ar titriem angļu valodā, lai ar tiem iepazīstinātu Eiropas Parlamenta deputātus un darbiniekus, Eiropas Komisijas ierēdņus, Latvijas Saeimas locekļus un atbildīgās amatpersonas Ārlietu ministrijā. Gunāra Bindes veidotie intervējamo fotoportreti tiks izstādīti un prezentēti kopā ar intervijām.

Mārtiņš Zemītis,
EP deputāta Riharda Pīka padomnieks

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!