• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
28,3 miljoni eiro - jauniem putnu gripas un pandēmiskās gripas pētījumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.10.2006., Nr. 169 https://www.vestnesis.lv/ta/id/146244

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Beigusies video aptaujas "Eiropa kafijas biezumos" filmēšana

Vēl šajā numurā

24.10.2006., Nr. 169

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

28,3 miljoni eiro – jauniem putnu gripas un pandēmiskās gripas pētījumiem

 

Eiropas Komisija otrdien, 17.oktobrī, paziņojusi par 28,3 miljonu eiro piešķiršanu jauniem putnu gripas un pandēmiskās gripas pētījumu projektiem. Finansējums piešķirts 17 projektiem, kuri izraudzīti projektu piedāvājumu konkursā saskaņā ar ES Sesto pētījumu pamatprogrammu. Jaunie pētījumi tiks veikti gan par cilvēku, gan dzīvnieku veselību, pievēršoties pētījumu vajadzībām, kuras identificējušas tādas organizācijas kā Pasaules veselības organizācija, Pasaules dzīvnieku veselības organizācija un ANO Pārtikas un lauksaimniecības organizācija. Šiem projektiem piešķirtie 28,3 miljonu eiro ir papildu finansējums jau saskaņā ar Piekto un Sesto pētījumu pamatprogrammu piešķirto 21 miljonu eiro.

“Ir ļoti svarīgi, ka ES var precizēt savu pētījumu programmu, tajā iekļaujot no jauna radušās vajadzības,” teica Eiropas Komisijas komisārs Janešs Potočniks (Janez Potočnik), kas atbild par zinātni un pētniecību. “Mēs esam pierādījuši, ka to spējam. Tik daudzu starptautisku partneru iesaistīšanās liecina, ka visas pasaules cīņā pret putnu gripu un pandēmisko gripu Eiropa ieņem vadošās pozīcijas.”

Piešķirtie 28,3 miljoni eiro sadalīti līdzīgās daļās cilvēku veselības un dzīvnieku veselības projektiem. Projektos, kas saistīti ar cilvēku veselību, tiks veikti pētījumi, lai paplašinātu zināšanas par gripas vīrusa darbību, un vakcīnu klīniskie pētījumi. Dzīvnieku veselībai veltītie projekti saistīti ar vakcīnām, diagnostikas un agrīnās brīdināšanas sistēmu pilnveidošanu, jaunu zinātnisko datu iegūšanu par pašu putnu gripas vīrusu, tehnoloģiju nodošanu trešajām valstīm un migrējošo putnu novērošanas tīklu.

No izraudzītajiem projektiem deviņos iesaistījušies partneri, kas nepiedalās Pamatprogrammā, no tādām valstīm kā Krievija, Ķīna, Vjetnama, Austrālija, ASV, Kanāda un Horvātija, no kurām dažas jau tieši izjutušas putnu gripas uzliesmojuma radītās sekas. Projektu īstenošanā piedalās arī vairāki mazie un vidējie uzņēmumi.

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā
Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!