• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijā vizītē uzturas Amerikas Savienoto Valstu darba ministre Elēna Čao. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.10.2006., Nr. 164 https://www.vestnesis.lv/ta/id/145649

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ātrgaitas interneta priekšrocībām saziņā un apmācībā

Vēl šajā numurā

13.10.2006., Nr. 164

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijā vizītē uzturas Amerikas Savienoto Valstu darba ministre Elēna Čao


 

A1.JPG (12011 bytes)

No 10. līdz 13.oktobrim Latvijā vizītē uzturas Amerikas Savienoto Valstu darba
ministre Elēna Čao. Trešdien, 11.oktobrī, ASV darba ministre tikās ar Valsts prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu, Saeimas priekšsēdētāju Ingrīdu Ūdri un Ministru prezidentu Aigaru Kalvīti
(attēlā)
Foto: Inga Kundziņa, A.F.I.

Ceturtdien, 12.oktobrī, ASV darba lietu ministre Elēna L.Čao turpināja savu vizīti Latvijā. Viņa tikās ar ASV biznesa kopienas pārstāvjiem, kā arī pārstāvjiem no ASV Miera korpusa programmas Latvijā, kuru viņa kā Miera korpusa direktore uzsāka 1992.gadā.

Trešdien, 11.oktobrī, ministre E.L.Čao tikās ar Latvijas prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu, Saeimas spīkeri Ingrīdu Ūdri, premjerministru Aigaru Kalvīti un citām amatpersonām, kā arī Rīgas Tehniskajā universitātē teica runu 400 personu auditorijai – valdības, diplomātiskā korpusa, nevalstisko organizāciju un biznesa sektora pārstāvjiem.

Uzrunā Rīgas Biznesa skolas studentiem, kā arī citiem lūgtajiem viesiem Rīgas Tehniskajā universitātē ministre E.L.Čao pārrunāja Darba ministrijas lomu, palīdzot nodrošināt konkurētspējīgu darbaspēku, turklāt norādīja uz problēmām, kas saistītas ar toleranci darbavietā. Ministre uzsvēra: “Amerika ir atvērta sabiedrība, kas augstu vērtē iniciatīvu, veicina caurskatāmību un atbildību, kā arī aizsargā cilvēktiesības. Tam visam kopā ir liela ietekme. Amerikas Savienotajās Valstīs vara pieder vairākumam, taču aizsargātas ir arī mazākuma tiesības. Tieši tādēļ mūsu valstī harmoniski sadzīvo tik daudz cilvēku ar dažādu etnisko un kultūras piederību.”

ASV darba ministres amatā E.L.Čao ir atbildīga par ASV nodarbināto veselības, drošības, pensiju sistēmas drošības un konkurētspējas aizsargāšanu un uzlabošanu. E.L.Čao apstiprināja amatā 2001.gada 29.janvārī. Viņa ir pirmā Āzijas izcelsmes amerikāniete ASV vēsturē, kas strādā ASV valdībā.

ASV vēstniecības Preses un kultūras nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!